Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

2020 års blomsterprogram

Arts and crafts - 2020 års tema

I år har vi hämtat inspiration till Borås Stads sommarblomsplanteringar från Arts and Crafts- rörelsen. Som en reaktion på industrialiseringen och den efterföljande urbaniseringen ville rörelsen lyfta fram det vackra och verka för att skapa en helhet där alla människor och ting samspelade med varandra. Arts and Crafts var stilbildande inom allt från hantverk och heminredning till arkitektur, stadsplanering och trädgårdsdesign.

Vi har fått hjälp att formge blomsterprogrammet av Cecilia Pettersson, en mycket duktig illustratör som med sin känsla för detaljer och kunskap kring olika illustrationstekniker har hjälpt oss att hitta vår tolkning av årets tema Arts and Crafts.

Cecilia Petterssons instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trots att Arts and Crafts-rörelsen är över 100 år känns den idag mer aktuell än någonsin. Vi kan inte få nog av de spännande tankarna och människorna bakom Arts and Crafts och har därför valt ut fem för rörelsen tongivande personer att inspireras av:

Klicka på namnen för att läsa mer om respektive komposition. Under varje komposition kan du också se vilka blommor som använts och hur de ser ut. I programmet kan du också se hela blomsterlistan.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: 2020 års blomsterprogram

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender