Vikarie för bibliotek

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge besökarna en bra upplevelse på biblioteken.

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta som vikarie på Borås Stads Bibliotek. Detta är ett bra sätt att få prova på att arbeta inom bibliotek och att få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Som vikarie är du timanställd och lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är bibliotekets behov som styr och arbetstiden är förlagd på främst på eftermiddagar och kvällar, både vardagar och helger. Bibliotekets behov kan ske med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med olika antal timmar beroende på där du behövs. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I Borås finns det ett stadsbibliotek, elva närbibliotek och en bokbuss. Arbetet innebär att du med kort och långt varsel ska kunna hoppa in och vikariera vid ordinarie personals frånvaro. Du kommer arbeta i informationsdisken och hjälpa besökare med frågor av alla de slag. Det kan exempelvis röra sig om informationssökning, medborgarservice, boktips och teknikfrågor. Andra vanliga arbetsuppgifter är att sätta upp återlämnad media på hyllorna och hjälpa besökarna med låneärenden.

Bibliotekarie Anna som står bland bokhyllorna i stadsbiblioteket i Borås.

Du som söker

Det är meriterande om du är utbildad bibliotekarie/biblioteksassistent eller studerar till bibliotekarie. Bifoga då studieintyg i din anmälan. Det är också meriterande om du har erfarenhet av systemet Mikromarc, men har du inte det kommer du i samband med anställning genomgå en utbildning. Då dokumentation och kommunikation är en viktig del i mötet med besökaren är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

Vi ser att du är social, serviceinriktad och har ett professionellt bemötande mot besökarna. Som timanställd vikarie, får du vara beredd på att rycka in och arbeta på olika bibliotek i Borås Stad. Det kan även förekomma ensamarbete.

Information till timanställda vikarier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie i biblioteken skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande beroende på verksamhetens behov av vikarier. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kommer arbeta bland barn och unga krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, då det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för bibliotek

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol