Vikarie för fritidsgårdar och mötesplatser

Vill du vara med och skapa en meningsfull plats för besökare på Borås Stads fritidsgårdar och mötesplatser?

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta som vikarie på Borås Stads fritidsgårdar och mötesplatser. Detta är ett bra sätt att få prova på att arbeta inom verksamheterna och att få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Som vikarie är du timanställd och lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är verksamhetens behov som styr och du kommer arbeta på eftermiddagar och kvällar, både vardagar och helger. Verksamhetens behov kan ske med kort varsel, det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med olika antal timmar beroende på där du behövs Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med övriga medarbetare planera och genomföra aktiviteter för och med besökarna. Målet är att bidra till social och personlig utveckling för barn, unga och besökare på fritidsgårdar och mötesplatser. Vi uppmuntrar till jämställdhet, mångfald, kreativitet och engagemang genom att arbeta med delaktighet och inflytande.

Arbetsuppgifterna varierar stort. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra kolleger. Målet är att alla som besöker fritidsgårdarna och mötesplatserna ska känna sig välkomna och delaktiga.

Borås Stad har åtta fritidsgårdar och fyra mötesplatser. Som timanställd vikarie, kommer du att arbeta på olika fritidsgårdar och mötesplatser.

Du som söker

Vi söker dig som vill vara med och ge ungdomarna och besökarna en trygg, kreativ och positiv upplevelse av sitt besök. Det är viktigt att du som person är en trygg vuxen och en förebild för ungdomarna och besökarna. Du ska kunna bemöta konflikter på ett professionellt sätt och klara av att hantera oförutsedda situationer. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande mot besökare och kollegor.

Har du fritidsledarutbildning eller erfarenhet av arbete på fritidsgård eller mötesplats är det meriterande, men inget krav. Då kommunikation är en viktig del i arbetet ser vi att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

Information till timanställda vikarier Länk till annan webbplats.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie på fritidsgård och mötesplats skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande beroende på verksamhetens behov av vikarier. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortfarande intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kommer arbeta bland barn och unga krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, då det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med din ansökan!

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för fritidsgårdar och mötesplatser

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol