Vikarie för lokalvård

Vill du vara med att skapa trivsel i Borås Stad? Då är du välkommen som vikarie inom Borås Stads lokalvård.

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta som vikarie och vara med och stötta upp som lokalvårdare i Borås Stad. Detta är ett bra sätt att få prova på yrket, få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Som vikarie är du timanställd och lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det är enheternas behov som styr och arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 06.00-16.00 måndag – fredag samt helger. Behov kan uppstå med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med olika antal timmar beroende på där du behövs. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår daglig lokalvård men det finns även insatser som behöver göras med längre mellanrum. Du kommer arbeta på förskolor, skolor, äldreboenden och andra kommunala verksamheter inom Borås Stad. Till din hjälp finns redskap, städmaskiner och städmaterial. Arbetet kan ibland innebära tyngre lyft.

Borås Stad har omkring 160 enheter som Bemanningsenheten pedagogik bemannar med lokalvårdare.

Lokalvårdare Linus putsar en glasdörr i en av Borås Stads lokaler.

Du som söker

Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och serviceinriktad. Du ska kunna följa de instruktioner som ordinarie personal har planerat för dagen. Självklart har du ett reflekterande arbetssätt och du har lätt för att samarbeta och samtala med andra.

Antingen så har du en lokalvårdsutbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Önskvärt är även att du som söker har dokumenterad erfarenhet av städmaskiner men det är inget krav. Du ska kunna läsa, skriva och samtala på svenska för att kunna dokumentera och förstå städinstruktioner. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

När du efter en tid har testat på yrket och både du själv och verksamheten tycker att det fungerar väl finns det även möjlighet till att bli erbjuden ett längre vikariat.

Information till timanställda vikarier Länk till annan webbplats.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie inom lokalvård skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kan komma att arbeta inom förskola eller skola krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, eftersom det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för lokalvård

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol