Vikarie för förskola

Du som vill vara en del i utvecklingen av våra barns framtid genom att ge dem en trygg och harmonisk tid på förskolan är välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan. Välkommen med din ansökan till ett stimulerande uppdrag som vikarie i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta som vikarie och vara med och stötta upp i Borås Stads förskolor. Detta är ett bra sätt att få prova på att arbeta inom förskolan och att få arbetslivserfarenhet samt att kunna kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete. Du blir anställd som obehörig eller behörig barnskötare eller som förskollärare via bemanningsenheten, och du kan komma att arbeta på vilken som helst av Borås Stads förskolor. Du lägger själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta och det är förskolans behov som styr. Arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 06.00-18.00 måndag – fredag. Behov kan uppstå med kort varsel det är därför bra om du har möjlighet att vara öppen för att vikariera där behovet uppstår.

Din anställning

Du blir timanställd via Bemanningsenheten pedagogik. Tjänsterna är tidsbegränsade med olika antal timmar beroende på där du behövs. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår daglig omsorg om barn i åldrarna 1-5 år. Du arbetar exempelvis med utevistelse på gården och du hjälper till vid frukost, lunch och mellanmål.

Hos oss står barnen självklart i fokus och vi har stor tilltro till barns förmågor och kompetens. Du kommer tillsammans med barnen och de andra kollegorna planera och utveckla en verksamhet utifrån förskolans styrdokument. Fokus är barnens lärande och utveckling. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen.

Som vikarie arbetar du inte enbart på en förskola, utan på flera olika förskolor inom Borås Stad.

Du som söker

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge barnen en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid på förskolan. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har ett reflekterande arbetssätt och lätt för att samarbeta och föra dialog. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt.

Har du barnskötar- eller förskollärarutbildning eller erfarenhet av arbete med barn är det positivt, men inget krav. Det är viktigt med kommunikation och viss dokumentation förekommer i arbetet. Därför behöver du klara av det svenska språket i tal och skrift. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

När du efter en tid har testat på yrket och både du själv och förskola tycker att det fungerar väl finns det även möjlighet till att bli erbjuden ett längre vikariat på förskolan.

Information till timanställda vikarier Länk till annan webbplats.

Gör en intresseanmälan

Om du är intresserad av att arbeta som vikarie i förskola skickar du in en intresseanmälan.

Urval och intervju sker löpande. Vi ringer upp dig som går vidare till en intervju. Annars får du e-post med återkoppling. Om du inte blir erbjuden en timanställning första gången du söker, kan det finnas många olika orsaker till detta. Är du fortsatt intresserad ber vi dig göra en ny intresseanmälan efter tre månader då behovet kan se annorlunda ut.

Eftersom du kan komma att arbeta inom förskola eller skola krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Vi rekommenderar att du beställer ett utdrag från belastningsregistret i god tid, eftersom det tar cirka två veckor att få hem det på posten. Du kommer dock enbart att uppvisa belastningsregister om du får ett erbjudande om timanställning.

Beställ utdrag från belastningsregistret (Polisen.se) Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

Dela sidan: Vikarie för förskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol