Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Arbete på väg

Ska du arbeta på vägområdet utmed gator och vägar inom Borås Stads väghållningsområde krävs tillstånd och en trafikanordningsplan (TA-plan). För att få gräva inom nämnda områden krävs schaktöppningstillstånd och TA-plan.

Borås Stads väghållningsområde

Borås Stad är väghållningsmyndighet för hela Borås centralort. Trafikverket är väghållare för Riksväg 40, 27 och 41 samt för delar av Riksväg 42 och länsväg 180 inom vårt myndighetsområde.

Borås Stad har antagit Trafikverkets regler för arbete på väg.

Syftet med en trafikanordningsplan är att beskriva vilka vägmärken och anordningar som får finnas och behövs för att få en säker arbetsplats.

Handbok arbete på väg 2023 Pdf, 4.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Akuta ärenden under kvällstid och helger, kontakta Kai Hermansson på telefonnummer: 0768-88 33 50.

Behöver du hjälp med att få ett användarkonto i Infracontrol? Kontakta Pernilla på Trafikenheten, pernilla.samuelsson@boras.se och märk mailet med "Inloggning till Infracontrol".

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

Regler och anvisningar

För taxor för schaktnings-, återfyllnings- och återställningsarbeten på allmän platsmark.

Regler och anvisningar för schaktning och återfyllnadsarbeten jämte återställningsarbeten i allmän platsmark Pdf, 2.8 MB.

Ny prislista för schaktreparationer

Från och med september 2022 uppdateras prislistan för återställningsarbeten kvartalsvis. Det görs på grund av den rådande globala marknaden där kostnader för el, olja, asfalt och drivmedel ökat kraftigt. Indexregleringen kommer tillsvidare ske i september, december, mars och juni.

Notera att indexregleringen självklart också innebär minskade kostnader vid fallande priser.

Prislista för återställningsarbeten

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Arbete på väg

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En person stom står och fiskar med ett fiskespö Publicerad

  Upptäck Borås fiskevatten med kommunfiskekortet

  Våren är inte långt borta och i takt med att isarna smälter blir fiskemöjligheterna fler. Med kommunfiskekortet får du möjligheten att utforska över hundra fisk...
 • Ett stängsel framför slamlagunen, som liknar en vanlig våtmark med vass och en liten vattensamling. Foto: Kennet Öhlund Publicerad

  Nytt stängsel kring slamlagunen

  Den här veckan börjar arbetet med att sätta upp ett permanent stängsel kring den så kallade slamlagunen i skogsterrängen bakom Blå Stjärnans Djursjukhus. Ett me...
 • Verktyg som ligger på marken Publicerad

  Vår öppna mottagning kommer till dig igen

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? Nu kommer våra bygglovhandläggare, adminis...
Ikon: Kalender

Kalender