Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Bli stödfamilj för barn med funktionsnedsättning

Som stödfamilj tar du regelbundet emot ett barn med funktionsnedsättning i ditt hem. En stödfamilj kan vara en familj eller en ensamstående person.

Att vara stödfamilj

Som stödfamilj tar du emot ett barn med funktionsnedsättning i ditt hem. Det kan vara för att barnet behöver byta miljö och få kontakter utanför sitt hem, samtidigt som anhöriga får avlastning.

Ni behöver inte ha någon speciell utbildning för uppdraget, utan det viktiga är att ni har tid och intresse av att dela med er av ert familjeliv.

Du kan läsa mer om vad insatsen innebär på sidan om korttidsvistelse.

Vem kan bli stödfamilj?

Det behövs ingen speciell utbildning eller en viss familjekonstellation för att bli stödfamilj. Det bygger på att det finns ett intresse för att vara stöd till en annan familj samt att öppna ditt hem för en annan person. Du behöver vara stabil och flexibel samt ha tid, plats och engagemang för att ta emot ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning i ditt hem. Du behöver även kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Ersättning

Uppdragets omfattning varierar beroende på barnets eller ungdomens behov. Du får ersättning enligt riktlinjerna från Sveriges kommuner och regioner.

Är du intresserad av att bli stödfamilj?

Fyll i intresseanmälan om du vill bli stödfamilj:

Intresseanmälan stödfamilj Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Enhetschef

Caroline Lindén, enhetschef

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Bli stödfamilj för barn med funktionsnedsättning

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En solros mot blå himmel Publicerad

  Sök till Familjekollo 2024

  Borås Stad och Lutherska Missionskyrkan i Borås bjuder in ensamstående föräldrar med barn upp till 12 år till en veckas avkoppling och gemenskap på Familjekollo...
 • Yngre man med ljust hår.  Publicerad

  Återvändarbonus om du sommarjobbar hos oss

  Jobbade du som sommarvikarie inom äldreomsorg eller funktionshinderverksamhet förra sommaren? I så fall får du ett extra lönetillägg om du sommarjobbar minst fy...
 • En person som skriver på ett papper Publicerad

  Vad tycker du om äldreomsorgen?

  För elfte gången gör Socialstyrelsen en undersökning där du som är äldre och har hemtjänst eller bor på ett vård- och omsorgsboende får tala om vad du tycker.
Ikon: Kalender

Kalender