Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Föreningsliv och frivilligverksamhet

Borås erbjuder ett stort antal evenemang där du kan vara delaktig. Föreningar och studieförbund arrangerar aktiviteter med ett omfattande kursutbud. Det finns goda möjligheter att göra meningsfulla insatser för dina medmänniskor.

Frivilliginsatser

På Träffpunkt Simonsland finns en riktad insats för äldre, syftet är att bryta ofrivillig isolering och ensamhet. Du bestämmer själv vad du vill göra och hur mycket tid du vill lägga. Välj mellan aktiviteter såsom keramik, handarbete, matlagning, gymnastik eller ta en kopp kaffe med någon som behöver dig. Vi hjälper dig att hitta rätt uppdrag som ger glädje och energi.

Träffpunkt Simonsland

Du kan anmäla dig på frivilligcentralen@boras.se  eller kontakta frivilligsamordnare Johanna Sundström, telefon: 0768-88 82 19

Du kan även jobba som volontär på någon av Borås stads mötesplatser för seniorer.

Mötesplatser för seniorer

Föreningar

I Borås finns ett rikt föreningsliv, bland annat flera pensionärsföreningar med olika utbud. I föreningsregistret hittar du många av Borås föreningar och kontaktuppgifter till dem.

Du kan söka på en speciell kategori, ett geografiskt område och vilken typ av verksamhet du är intresserad av. När du kommit till första sidan klickar du på knappen Föreningsregister till vänster så hittar du alla föreningar.

Föreningsregistret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studieförbund

Lär dig ett nytt språk, släktforska eller skriv din första roman. Hjärnan är plastiskt och vi utvecklas hela livet, om vi fortsätter att lära. Forskning har visat att demens kan förebyggas genom studier. Håll hjärnan igång och testa något nytt! Det finns flera studieförbund i Borås med ett stort utbud av kurser.

Senioruniversitetet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är speciellt riktat till dig som är 55+.

Tre kvinnor på promenad på en liten väg i sommartid.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Föreningsliv och frivilligverksamhet

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender