Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kultur och upplevelser

Konst, teater, litteratur eller film? Ta del av kulturutbudet i Borås med mängder av arrangemang och upplevelser inom konst och kultur.

Borås är känd som kulturstad och har ett stort utbud för alla åldrar. Ta del av kulturutbudet i Borås med mängder av arrangemang och upplevelser inom konst och kultur. ”Kulturen berikar Boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft”

Ett smakprov på alla kulturaktiviteter i Borås stad

Här finns en en sida med nästan allt som erbjuds inom Kultur och nöje.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Kulturhuset på PA Halls terrass finns Stadsbiblioteket, Borås konstmuseum, Borås stadsteater. Kulturhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biblioteken i Borås

har en rad olika aktivieteter, varje dag. Bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under fliken ”Aktiviteter” klicka i målgruppen ”Senior” för att se utbudet. Utbudet på biblioteken  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Om du inte kan komma till biblioteket kan du få böcker levererade till ditt hem med det som du vill låna, helt utan kostnad. Anmäl dig på Boken kommer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta ditt närmsta bibliotek.

Borås Konstmuseum

visar nationella och internationella utställningar eller prova på eget skapande i konstverkstaden. Borås Konstmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Borås Stadsteater

Slå dig ner i salongen och kliv in i en annan värld. På Borås Stadsteater Länk till annan webbplats. hittar du mer information om föreställningar, biljetter tider och mer inför ditt besök. 

Textilmuseet

Textilmuseet Textilmuseet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av Nordens ledande museer inom textil och är en självklar del av Textile Fashion Center i centrala Borås. Här kan du skapa, utforska och uppleva textil i alla dess former. Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås museum

Borås museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett kulturhistoriskt friluftsmuseum vars utställningar belyser Borås kulturarv med fokus på hantverk och historia. Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och en egen Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bio Röda kvarn

Världens bästa filmer i Borås största och äldsta biosalong! Röda Kvarn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Borås är en kommunal art house-biograf som visar internationell och nationell kvalitetsfilm. Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolan

Hit kan du som vuxen (förälder, mor- och farförälder, faster) komma med barn mellan 4-6 år. Vi sjunger på barnens villkor och blandar visor och sånger från olika genrer. För mer information kontakta: maria.ringsen@edu.boras.se

Lös melodikryss, gör quiz från allt du minns av din skolgång till 1900-talets mode. Se filmer, ta del av bok och poddtips. Förgyller dagen för dig som är senior: Seniorwebben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bohdi skulptur i Viskan
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kultur och upplevelser

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender