Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Trafiken vid skolan

Parkering elevers fordon

Parkeringen vid Dalsjöskolan är ofta full och vi får göra vårt bästa för att alla ska få plats utan att riskera skador på person eller fordon. Praxis är att mopeder "tränger ihop sig" i rutorna mot Dalsjövägen. Från skolans håll är det också ok att parkera mopeder i den lilla skogsdungen mellan parkeringen och Dalsjövägen. Ta inte upp en hel ruta med enbart en moped.

Visa hänsyn och var försiktig med dig själv och andra.

Det är inte tillåtet för bilar att parkera på gräsmattorna eller i handikapprutorna. Är det slut på parkeringsplatser får man åka och ställa sig vid Dalsjöhallen.

Personal och elever som kommer från "Boråshållet" har möjlighet att parkera vid Dalsjöhallen (dock ej vid tennishallen) för att minska trycket på Dalsjöskolans parkering.

Det är motortrafik förbjuden upp till gula huset/barracudan, där SU-gruppen har sin undervisning.

Tänk på att det är otillåtet att köra moped på gång- och cykelvägen mellan skolan och idrottshallen! Det är olagligt och farligt både för den som kör och för dem som vistas i närheten.

Lämna och hämta elever

Nära hälften av Dalsjöskolans elever åker skolbuss. Skolbussarna lämnar och hämtar eleverna vid den så kallade bussrondellen utmed Dalsjövägen.

Föräldrar som hämtar och lämnar sina barn bör göra det på andra sidan Dalsjövägen och inte köra in bland skolbussarna eller in på skolans parkering, då denna också är mycket trafikerad vid skoldagens början och slut. Ökad trängsel ger ökade risker.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Trafiken vid skolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol