Meny

Meny

Dalsjöskolan

Trygghet, kreativitet och inspiration
Dalsjöskolan är belägen i centrum av tätorten Dalsjöfors, mycket nära ett naturskönt område och sportanläggningarna i samhället. Vid skolan finns årskurserna 4-9, som detta läsår tar emot 577 elever.

Dalsjöskolan

Aktuellt

Nationella prov och inarbetad tid

Under framför allt vårterminen genomförs nationella prov (NP) i ett flertal ämnen i årskurs 6 och 9. För att säkerställa att bedömningen av proven blir rättvis, samarbetar flera lärare i rättningsarbetet. Rättningen genomförs under ett antal heldagar.
Den lektionstid dessa rättningar tar i anspråk arbetar eleverna in under övriga läsåret. Lektionstiderna har förlängts, så att eleverna får den undervisningstid som är fastslagen i timplanen.
Trots att vissa lektioner alltså ställs in under rättningsperioderna, är övriga veckor schemalagda så att var och en får den undervisningstid en har rätt till.

Råd och stöd för elever och föräldrar

Fältgruppen har en chattlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för ungdomar i kommunen som behöver råd och stöd i olika situationer. Det kan handla om hur man mår, kompisar, skola, föräldrar, droger, relationer och mycket mer. Inga frågor är för stora eller små. Även föräldrar som är oroliga för sina barn eller barns kompisar kan använda chatten.

För dig som önskar stöd i föräldraskapet ges en COPE-kurslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under våren med start 21 mars.

Upphittade saker

Vi har lite kläder och annat upphittat på expeditionen, se bilder på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Jackor och byxor återfås mot uppgift om plaggets storlek.

Schema

Klicka här för att se klassernas schemanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolans öppettider

Skolan låses upp klockan 7.50 måndag- fredag. Elever som kommer till skolan tidigare får vänta utomhus eller på expeditionen.

Värdesaker

Vi uppmanar alla elever att inte lämna några värdesaker i omklädningsrummen i idrottshallen under idrottslektionerna. Mobiler och iPads kan låsas in i elevskåpen på skolan eller tas med in i idrottshallen under inomhuslektioner. Idrottslärarna hjälper till att låsa in värdesaker under utomhuslektioner. Detta gäller även stöldbegärliga kläder, hörlurar, laddare etc.
Skolan har inga försäkringar som täcker stölder av elevernas privata ägodelar eller den iPad som skolan tillhandahåller. Stölder anmäls direkt till polislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och försäkringsbolag.

Skolskjuts

Borås Stad har en ny skolskjutsentreprenör det här läsåret. Dalsjöskolan har ingen möjlighet att påverka vare sig deras val av hållplatser eller deras tidtabelleröppnas i nytt fönster.
Kontakta Borås Stads skolskjutsenhet för svar på frågor som har med skolskjuts att göra.

Skolskjuts hanteras av Skolskjutsenheten i Borås Stad. Vänd dig dit om du vill ha information om skolskjuts. Dalsjöskolan administrerar inte detta.

Föräldramöten och föräldraråd

Föräldrar till elever som börjar åk 4 på Dalsjöskolan höstterminen 2018 hälsas välkomna på föräldramöte i Dalsjöskolans matsal torsdagen 26 april kl. 17.30.

Föräldrar till elever som börjar åk 7 på Dalsjöskolan höstterminen 2018 hälsas välkomna på föräldramöte i Dalsjöskolans matsal onsdagen 2 maj kl. 17.30.

Föräldrarådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hålls i matsalen 20 februari och 15 maj klockan 17.30-19.00. DagordningPDF.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-02 10.55
Senast ändrad: 2018-02-19 12.55

Dela sidan: Dalsjöskolan

g q n C

p

Kontakt