Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Borås Stads logotyp, till startsidan

Dalsjöskolan

På Dalsjöskolan går elever i årskurs 4-9 samt i vår särskilda undervisningsgrupp, KSU-gruppen.

Genom varierande undervisning och ett entreprenöriellt förhållningssätt vill vi stimulera och hjälpa varje elev att skapa sin egen framtid växa med sina uppgifter.

I vår verksamhet uppmärksammar vi de intellektuella såväl som de praktiska och estetiska aspekterna i undervisningen. Hälso- och livsstilsfrågor har ett särskilt fokus i vår undervisning. Vi bidrar till att rusta eleverna för framtidens utmaningar. När eleverna lämnar oss vill vi också att de har med sig en framtidstro och vilja att lära mer.

Aktuellt från skolan

Återlämning av Chromebook för åk 6 och 9

Leasingföretaget Foxway hämtar elevernas Chromebooks och iPads den 7 juni 2022. Även laddare i original ska återlämnas. Eleverna kommer att lämna tillbaka sina verktyg klassvis, var och en tar med sin egen dator och laddare och får feedback från en representant från Foxway på plats.

Om det finns skador på datorn eller laddaren vid återlämningstillfället, så kan det bli en kostnad för lagning av skadan. Därför är det viktigt att varje elev och vårdnadshavare kontrollerar datorn i förväg.

Finns skador på verktyget (repor eller sprickor, tröga knappar, brusande ljud från högtalare, portar som inte fungerar med mera), ska eleven kontakta Susanne Mandrén på skolans expedition så snart som möjligt för kontroll och eventuell skadeanmälan. Skadeanmälan måste göras senast 31 maj 2022.

Vårdnadshavare registrerar ANTINGEN köp av dator/iPad ELLER återlämning av densamma i förväg via Foxways webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På så vis får vårdnadshavare ett kvitto på att verktyget är utköpt eller återlämnat, samt information om Foxway hittat några skador på verktyget vid återlämningen.

Exakt pris på verktygen (om ni vill köpa det) ser ni genom att följa instruktionerna på Foxways webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Priset är ca 450-475 kronor, beroende på modell. Vill du inte köpa, så väljer du "Lämna tillbaka verktyget". Här finns en instruktionsfilm Länk till annan webbplats. samt ett enkelt sätt att hitta verktygets serienummer.

Elever i åk 6 får en ny Chromebook i åk 7. Elever i åk 9 får ett nytt digitalt verktyg när de börjar på gymnasieskolor tillhörande Borås Stad.

Skolskjutsenheten påminner om att ansökning för nästa läsår är öppen till 15 april

Skolskjutsenheten påminner om att ansöka om skolskjuts för nästa läsår. Ansökningsperioden är mellan 1/3 - 15/4 och man måste ansöka då för att garanterat få ett beslut innan skolstart.
Ansöker gör du på www.boras.se/skolskjuts Länk till annan webbplats..

Skolskjuts

Skolskjutsen sköts av entreprenören Ellös buss och administreras av Borås Stads skolskjutsenhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kommunikation från skolan till vårdnadshavare

Dalsjöskolan ber vårdnadshavare att uppdatera sin information i systemet Dexter, så att mailadresser och telefonnummer stämmer. Under nuvarande omständigheter är det extra viktigt att information från skolledningen når fram.

Skolan skickar även information via den nya lärplattformen Unikum. Information om vårdnadshavares mailadress hämtas från Dexter.

Uppdatera information i Dexter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senaste nytt angående coronaviruset

Borås Stads information, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. uppdateras kontinuerligt.

Dokument från Västra Götalandsregionen, smittskydd

Under rubriken Till förskola och skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har Västra Götalandsregionen samlat information som rör hur skola, elever och elevers nära anhöriga ska agera när det gäller frågor som rör skolgång och Covid -19.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Dalsjöskolan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol