Meny

Meny

Dalsjöskolan

Trygghet, kreativitet och inspiration
Dalsjöskolan är belägen i centrum av tätorten Dalsjöfors, mycket nära ett naturskönt område och sportanläggningarna i samhället. Vid skolan finns årskurserna 4-9, som detta läsår tar emot 577 elever.

Dalsjöskolan

Aktuellt

Schema

Klicka här för att se klassernas schemanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolans öppettider

Skolan låses upp klockan 7.50 måndag- fredag. Elever som kommer till skolan tidigare får vänta utomhus eller på expeditionen.

Läxläsning

Dalsjöskolan erbjuder läxläsning:
Mellanstadiet måndagar klockan 14-15 i mellanstadiets konferensrum. Anmälan till adam.petersson@edu.boras.se
Högstadiet torsdagar 14.15-15.15 i sal 71 (gråa huset). Anmälan till daniel.fredar@boras.se
Fritidsgården erbjuder läxläsning på onsdagar klockan 15-16 för både mellan- och högstadieelever i sina lokaler på skolan. Drop in.
Skolan kan inte erbjuda någon extra skolskjuts för elever som deltar i läxläsningen.

Värdesaker

Vi uppmanar alla elever att inte lämna några värdesaker i omklädningsrummen i idrottshallen under idrottslektionerna. Mobiler och iPads kan låsas in i elevskåpen på skolan eller tas med in i idrottshallen under inomhuslektioner. Idrottslärarna hjälper till att låsa in värdesaker under utomhuslektioner. Detta gäller även stöldbegärliga kläder, hörlurar, laddare etc.
Skolan har inga försäkringar som täcker stölder av elevernas privata ägodelar eller den iPad som skolan tillhandahåller. Stölder anmäls direkt till polislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och försäkringsbolag.

Mopeder, epa-traktorer och moppebilar

Parkering får inte ske på Alprosgårdens parkering som ligger innanför Dalsjöskolans parkering. Det fungerar inte heller att ta upp en hel parkeringsruta med endast en moped, platserna räcker inte till.

Praxis är att mopeder "tränger ihop sig" i rutorna mot Dalsjövägen. Från skolans håll är det också ok att parkera mopeder i den lilla skogsdungen mellan parkeringen och Dalsjövägen.

Tänk på att det är otillåtet att köra moped på gång- och cykelvägen mellan skolan och idrottshallen.

Skolskjuts

Borås Stad har en ny skolskjutsentreprenör det här läsåret. Dalsjöskolan har ingen möjlighet att påverka vare sig deras val av hållplatser eller deras tidtabelleröppnas i nytt fönster.
Kontakta Borås Stads skolskjutsenhet för svar på frågor som har med skolskjuts att göra.

Skolskjuts hanteras av Skolskjutsenheten i Borås Stad. Vänd dig dit om du vill ha information om skolskjuts. Dalsjöskolan administrerar inte detta.

 

Dalsjöskolan

Dalsjöskolan ligger 11 km öster om Borås och är belägen i centrum av tätorten Dalsjöfors, nära naturen och sportanläggningarna i samhället. Vid skolan finns årskurserna 4-9, som detta läsår tar emot 538 elever.

Det finns ett pågående arbete med temadagar och andra aktiviteter. Skolan deltar i flera utvecklingsprojekt, bland annat matematiklyftet, HELA och BFL. Det senaste läsåret har en satsning på PFLPDF påbörjats, något som fallit väldigt väl ut och som skolan kommer att utöka framöver.

All personal på skolan är delaktiga i elevernas utveckling och vårt mål är att bedriva en undervisning av god kvalitet som ger eleverna kunskap, trygghet och en stabil plattform inför fortsättningen i livet.

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-12-02 10.55
Senast ändrad: 2017-11-22 10.26

Dela sidan: Dalsjöskolan

g q n C

p

Kontakt