Anna Winge, enhetschef inom hemtjänsten

Anna Winge, enhetschef

Antal år i Borås Stad

28 år, varav snart fyra år som chef. Jag har tidigare arbetat som undersköterska, samordnare i hemtjänst och metodhandledare.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Rollen som enhetschef är verkligen rolig, oerhört varierande, ingen dag är den andra lik. Det bästa är att få vara en del av det, nära brukare och medarbetare. De där fina mötena, finns inget bättre!

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Ibland känns det svårt att räcka till för alla medarbetare. Jag vill att de ska känna att jag är tillgänglig och nära verksamheten, vi har stora grupper och det kan därför vara utmanande.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Vi pratar ofta om att ge det lilla extra till våra brukare, samma gäller för alla medarbetare, att ge dem uppskattning i vardagen.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Det är ett arbete som gör stor skillnad för många människors vardag. Jag är stolt över mina medarbetare som gör ett så fint arbete och det får jag den äran att vara en del av i stort och smått.

Hur vill du locka andra att utbilda och arbeta inom vård och omsorg?

Hela mitt yrkesliv har jag arbetat inom vård och omsorg, hemtjänst fångade mig och oavsett roll så har det varit ett så berikande arbete. Vi alla som arbetar inom vård och omsorg är de som måste göra jobbet – att sprida kunskap och stolthet om yrket.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

Två förskollärare och tre barn på väg över ett övergångsställe.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Anna Winge, enhetschef inom hemtjänsten

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol