Magdalena Pettersson, enhetschef på Bodagatan 36

Magdalena Pettersson och bredvid henne Helen Danbo som är chef för bemanningsenheten inom vård- och äldreomsorgen.

Från vänster: Magdalena Pettersson och bredvid henne Helen Danbo som är chef för bemanningsenheten inom vård- och äldreomsorgen.

Hur länge har du arbetat i Borås Stad?

Oj, jag tillhör stenåldern! Jag fick fast anställning 25 januari 1988 så det är några år sedan nu. Var färdig undersköterska och arbetade som det fram till 2002, då jag fick möjlighet att prova på enhetschefsjobbet. Jag läste på distans och omskolade mig så nu är jag enhetschef på korttidsenheten Bodagatan 36.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Jag trivs som chef, jag får vara med och påverka både för medarbetarna men även för medborgarna i Borås Stad. En annan sak är mötena med alla människor och att jag känner att jag trots mina år utvecklas och lär nytt hela tiden.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Jag har ett för stort område, jag skulle vilja arbeta mer strategiskt med mina medarbetare, känner att det lagts på och läggs på för många arbetsuppgifter för att vara den optimala chefen så som jag skulle vilja vara.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Skapa relationer med medarbetarna, var intresserad av dem och se varje individ. Lyft deras olika goda styrkor som alla har på något sätt. Att vara rättvis, men även tydlig och rak i kommunikationen är en viktig del i arbetsmiljön. Och skapa rutiner för att medarbetarna ska känna sig trygga på arbetsplatsen.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Det känns som min enhet har kommit långt med måluppfyllelsen och att vi har en hög kvalitet vilket vi får resultat på från enkäten vi lämnar till alla som vistas här. Det betyder att allt slit är meningsfullt för medborgarna och medarbetarna.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

En man som åker buss. Han har hörlurar på sig och ser glad ut.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Magdalena Pettersson, enhetschef på Bodagatan 36

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol