Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

En snabb slant

En snabb slant är ett kulturbidrag för dig som är 13-26 år och som vill sätta din egen prägel på stadens kulturliv genom att göra dina egna kulturprojekt. En snabb slant är ett engångsbelopp på max 7 000 kr och ska inte gå till lön eller uppehälle.

Detta kan du söka för

Projektet ska ha en konstnärlig eller kulturell karaktär. Det kan vara en konsert, en konst eller fotoutställning, en debattkväll, en teaterföreställning, ett dansuppträdande, ett LAN, en filmvisning, poetry slam, en skrivarverkstad eller en workshop av något slag. Gör du ett konstnärligt projekt där du skapar själv ska det tillgängliggöras för en publik på något vis.

Projektet ska vara öppet för alla, inte bara för en sluten grupp eller för enskilda personer. Projektet får inte heller vara initierat av en vuxen eller strida mot Kulturnämndens riktlinjer. Projektet får inte vara där alkohol serveras eller vara en del av gymnasieskolans gymnasiearbete. Pengarna får heller inte gå till lön, uppehälle eller välgörenhet.

Vem som kan söka

Du som är folkbokförd i Borås och är mellan 13 och 26 år kan söka En snabb slant. Både föreningar och privatpersoner kan söka. Är du under 18 år behöver vårdnadshavare signera din ansökan.

När kan du söka

En snabb slant kan du söka när som helst under året. Du kan bara beviljas bidraget högst tre gånger per år. Kulturförvaltningen handlägger ansökningarna så snabbt som möjligt, men var gärna ute i god tid för att vara säker på att du får pengarna i tid för ditt projekt.

Så här söker du

Ansökan gör du i Smartbook där du gör en beskrivning av din projektidé tillsammans med en enklare budget. Fyll även i eventuella samarbetspartners, till exempel en fritidsgård, en organisation eller om du har andra sponsorer och bidrag. Är du under 18 år loggar din målsman/vårdnadshavare in med sitt BankID och signerar ansökan.

När din ansökan kommit in handläggs den och du får besked via mail. Behövs mer information hör din handläggare av sig till dig. Pengarna betalas ut till kontot du angivit i ansökan.

Ansökan i Smartbook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppföljning och redovisning

Senast sex veckor efter att du har genomfört projektet måste du lämna in en redovisning hur projektet genomfördes samt vilka inkomster och kostnader projektet hade. I Smartbook får du frågor till din redovisning som du fyller i.

unga människor med tummen upp
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: En snabb slant

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender