Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Projekt- och arrangemangsbidrag

Projekt-/arrangemangsbidrag ges huvudsakligen till kulturaktiviteter som genomförs vid ett enstaka tillfälle. Bidraget ska ge ideella föreningar eller privatpersoner ekonomiska möjligheter att genomföra ickekommersiella program och arrangemang som exempelvis konserter, teaterföreställningar, föreläsningar med mera.

Projektet eller arrrangemanget bör utveckla konstnärlig kvalitet och förnyelse, ha fokus på barn och unga, främja samarbeten, samt främja demokrati, jämställdhet, förståelse och tolerans .

Detta kan du söka för

Ickekommersiella kulturprojektprojekt och arrangemang som konserter, teaterföreställningar, föreläsningar, film, konstutställningar eller verk med mera. Du kan även söka för produktioner av konstnärliga och kulturella verk (böcker, musi, film och sceniska gestaltningar. Evenemangen bör vara av särskild betydelse för Borås Stads kulturliv eller samhällsutveckling samt framförs inför publik eller är öppen för allmänheten på något vis.

Projektet/arrangemanget måste vara öppet för alla och marknadsföras offentligt där det framgår att Kulturförvaltningen stöder projektet/arrangemanget. Det ska även genomföras i Borås Stad.

Vem som kan söka

Ideella Kulturföreningar och privatpersoner som är folkbokförd i Borås kan söka bidraget som stöd för planering, genomförande och uppföljning av kulturprojekt och evenemang. Föreningar som får årsbidrag kan inte söka.

När kan du söka

Projekt och arrangemangsbidrag söks minst sex veckor innan planerat projekt/arrangemang startar och kan sökas under hela året.

Så här söker du

Ansökan ska göras Smartbook minst sex veckor innan planerat projekt/arrangemang startar. Du kan följa ditt ärende och få besked om var i processen din ansökan är och om något måste kompletteras.

Ansökan i Smartbook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om ett projekt eller arrangemang som fått stöd skjuts upp eller förändras ska detta snarast meddelas till

kulturstod@boras.se

Uppföljning och redovisning

Bekräftelse på inskickad ansökan skickas till dig via mejl. I Smartbook kan du följa ditt ärende och få besked om var i processen ansökan är och om något måste kompletteras.

En redovisning av arrangemanget/projektet skickas in via Smartbook senast sex veckor efter avslut. Efter godkänd redovisning sker utbetalning.

Uppföljning och redovisning

En redovisning av arrangemanget/projektet skickas in i Smartbook senast sex veckor efter avslut. Efter godkänd redovisning sker utbetalning.

Kriterier och bedömningsgrunder

Läs kriterier och bedömningsgrunder innan du skickar in din ansökan så att du eller din förening är berättigad att söka. Informationen finns även i Smartbook när du ansöker där.

Kriterier och bedömningsgrunder

Performance med åskådare
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Projekt- och arrangemangsbidrag

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En kran som det rinner vatten ifrån. Publicerad

  Störningar i vattenleveransen i Äspered

  Just nu är det störningar i vattenleveransen i Äspered. Borås Energi och Miljö arbetar för att åtgärda problemet och säkerställa en stabil vattenförsörjning. De...
 • En stadsbuss som är dekorerade i rosa där det står Valbuss - här kan du rösta Publicerad

  Nu rullar valbussen

  I dag är det premiär för Borås Stads förtidsröstningslokal på hjul. Valbussen börjar rulla! Första anhalt blir på Akademiplatsen vid högskolan.
 • Demokratin är ömtålig. Publicerad

  SMS från Borås Stad

  I morgon kan du få ett SMS som uppmuntrar dig till att gå och rösta i EU-valet. Det är Borås Stad som vill motivera alla röstberättigade invånare att använd sin...
 • Louis Fernandez, Dylan Mäenpää och Daniel Evert från lag Gina spånar kring en chatbott som skulle kunna läsa in hela Borås Stads hemsida och sedan ger motsvarande information på alla möjliga språk. Publicerad

  Studenter och företag tävlade om lösningen på ett socialt hållbart Borås

  En chatbott som läser in hela Borås Stads hemsida och kan ge motsvarande information på alla möjliga språk. Det var lag Gina tricot som tog hem priset i kategor...
 • Tre personer i en cirkel. Publicerad

  Så påverkas Borås Stads verksamheter om det blir konflikt

  Borås är en av flera kommuner där fackförbundet Vårdförbundet har varslat om konfliktåtgärder. Om parterna inte kommer överens börjar konfliktåtgärderna att gäl...
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Skylt där det står Sessioinssal

  Borås Stadshus AB


  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret

  Kommunstyrelsen


  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Olovsholmsgatan 32

  Grundskolenämnden


  Tid: kl.
  Plats: Olovsholmsgatan 32, lokal Borgstena plan 1

 • Ordförandeklubba

  Valnämnden


  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens stora sessionssal, plan 3,5 i...

 • Fulllmäktigehuset

  Kommunfullmäktige


  Tid: kl.
  Plats: Fullmäktiges sessionssal, Sturegatan