Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vänortsutbyte

Borås Stads vänorter är Mikkeli (Finland), Vejle (Danmark) och Molde (Norge). Genom de här utbytena sker samarbeten på olika sätt, dels genom politikermöten men också utbyten mellan unga. Städerna möts vartannat år och värdskapet rullar mellan städerna, i år är det Mikkeli som 1/8 – 5/8 2022 tar emot ungdomar från de andra städerna. Borås Stad har möjlighet att skicka 10 ungdomar, födda 2004-2006, till Mikkeli tillsammans med 2 av stadens medarbetare.

Nordic Ice-Breaker

Årets utbyte har fått namnet Nordic Ice-Breaker och syftar till att unga i våra vänorter ska få ett erfarenhetsutbyte kring ungas inflytande och arbeta tillsammans för att öka inflytandet i sina städer. Isak Ulvestig och Vera Rieck har deltagit i planeringsmöten inför sommarens utbyte, allt för att mötet ska utformas av unga för unga.

”Under fem dagar kommer du och nio andra ungdomar flyga till Mikkeli i Finland i ett utbyte mellan dem, Sverige, Norge och Danmark. På plats kommer ni få diskutera ämnen såsom klimatet och jämlikhet med fokus på ungas inflytande, samt dokumentera för en slutprodukt som kommer visas för politikerna i Borås.”

Isak Ulvestig och Vera Rieck

”Tycker du att frågor om klimatet är viktiga och vill du veta vad andra ungdomar i norden tycker och tänker om klimatutmaningen? Bra! Just nu är nämligen klimatet ett av Borås Stads prioriterade områden och den fråga som Borås-gänget kommer att ansvara för i vänortsutbytet.”

Frida Andersson, Ledare för resan till Mikkeli

Vill du ha möjlighet att vara en av de tio som får åka?

Anmäl ditt intresse Länk till annan webbplats. senast söndagen den 5 juni.

När anmälningstiden gått ut (5/6) skickas en inbjudan till din mejladress där du bjuds in till en informationsträff. Där får du mer information om resan, upplägget på plats i Mikkeli och mer detaljer kring utbytet. Om du efter det, fortfarande är intresserad så samlar vi in den information som vi behöver för att registrera dig på resan och utbytet.

Har du frågor, kontakta malin.yderhag@boras.se eller sms/ring på 0768-888202.

Övrigt som är bra att känna till innan du anmäler dig:

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vänortsutbyte

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender