Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Resultat av undersökningar

I Borås Stad tycker vi att brukares och medborgares uppfattning av kvaliteten har stor betydelse. Därför gör Borås Stad brukarundersökningar regelbundet inom verksamheterna fritid, kultur, förskola, grund- och gymnasieskola, äldreomsorg, socialtjänst samt gator och vägar. Avsikten är att följa upp hur väl kommunen tillgodoser brukarnas behov genom att ta reda på deras upplevelse av verksamhetens service och kvalitet.

Brukarundersökningarna genomförs vid olika tillfällen under året. Förskola-, grund- och gymnasieskola genomför dem under våren medan övriga verksamheter genomför dem under hösten. Förskola, grund- och gymnasieskola samt äldreomsorg gör undersökningarna varje år. Övriga verksamheter gör dem vartannat år.

Resultaten som presenteras här avser alla enheter i kommunen inom respektive verksamhetsområde. Vill man se resultat mer i detalj går det bra att vända sig till respektive enhet, bibliotek, förskola, skola, vård- och omsorgsboende med flera.

De politiska nämnderna ansvarar var och en för att ta hand om sina resultat. Varje nämnd ska göra en analys av resultatet, berätta vad de gjort där de har ett bra resultat samt vad de tänker göra för att förbättra mindre bra resultat. Varje enhet ska även de ta hand om sitt resultat och se vad de kan göra för att förbättra det som är mindre bra.

Verksamhetsspecifika undersökningar hittar du under respektive område

En del av resultaten presenteras i Borås Stads Jämförelsetjänst.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Resultat av undersökningar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
 • Ungdomar på en trappa

  Kommunstyrelsen får besök av Nordic Ice Breakers

  Publicerad

  Nio ungdomar från Borås åkte till Mikkeli i Södra Savolax för att träffa andra unga från våra nordiska grannländer i somras. Nu besöker de Kommunstyrelsens samm...
 • Plastband från kretsloppet

  Avstängda gator under Kretsloppet

  Publicerad

  Under Kretsloppet den 17 september kommer gator vara avstängda för trafik. Det kan vara bra att veta om du tänkt ge dig ut och åka.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender