Meny

Meny

För vuxna med missbruk eller beroende

Om du som är vuxen upplever att du har problem med missbruk eller beroende av alkohol eller narkotika, kan du få hjälp och behandling av kommunen. Du få stöd av:

Yxhammarmottagningen

Yxhammarmottagningen erbjuder råd, stöd och samtalsbehandling till dig som har ett missbruk eller beroende. Du kan vara anonym om du vill. Vi har sekretess. Det betyder att vi inte berättar för någon annan vad vi pratar med dig om.

Yxhammarmottagningen riktar sig till dig som är 20 år eller äldre och har problem med missbruk eller beroende av alkohol, droger, eller spel. Du bor eller arbetar i Borås, eller studerar på Högskolan i Borås.

Mobila behandlingsteamet

Mobila behandlingsteamet är till för dig som behöver extra stöd i din vardag. Vi kan prata om hur ett drogfritt eller nyktert liv skulle vara för dig och hur du kan nå dit. Vi kan också hjälpa dig att hantera din ekonomi, stötta dig i din boendesituation eller hjälpa dig i kontakter med olika myndigheter.

Mobila behandlingsteamet riktar sig till dig som är 18 år eller äldre och har problem med missbruk eller beroende av alkohol eller droger. Det är en biståndsbedömd insats via socialtjänstlagen. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte

Smedjan

Smedjan är en gruppverksamhet. Under tre förmiddagar i veckan i 12 veckor arbetar du med motivation till att vara nykter och hur du kan klara det.

Smedjan riktar sig till dig som är 18 år eller äldre och har problem med alkohol eller droger. Det är en biståndsbedömd insats via socialtjänstlagen. Det betyder att du behöver ansöka för att få beslutat om du har rätt till stöd eller inte.

Vad det kostar

Det kostar ingenting att få stöd från Yxhammarmottagningen, Mobila behandlingsteamet eller Smedjan.

Hur kan du få hjälp?

För hjälp från Yxhammarmottagningen kontaktar du i första hand Yxhammarmottagningen direkt. Det går även att få stöd och hjälp via mottagningsenheten för vuxna.

  1. Telefonnummer Yxhammarmottagningen: 033-35 82 18
  2. Vi nås säkrast klockan 08.00-15.00 vardagar. Lunchstängt 12.00–13.00.
  3. E-post: yxhammarmottagningen@boras.se
  4. Besöksadress: Yxhammarsgatan 8-10, Borås.

För hjälp från Mobila behandlingsteamet eller Smedjan kontaktar du mottagningsenheten för unga vuxna/vuxna. De tar också emot ansökningar. Kontaktuppgifterna hittar du längre ner på sidan.

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-09-04 13.43

Ändrad av:

Dela sidan: För vuxna med missbruk eller beroende

g q n C

p

Kontakt