Meny

Meny

Misstanke om barn som far illa

Vi har ett gemensamt ansvar att alla barn får växa upp under trygga förhållanden. Om du är orolig för att ett barn far illa eller verkar behöva stöd, kan du vända dig till individ- och familjeomsorgen som jobbar med barn och unga. Vi är en del av socialtjänsten i Borås Stad.

Om du befarar att ett barn far illa, kontakta individ- och familjeomsorgen genom att ringa kommunens växel på 033-35 70 00 och be att få tala med mottagningsgruppen. Kvällar och helger ringer du till sociala jouren, telefon 112 och ber att få tala med sociala jouren i Borås.

Fråga om råd om du är osäker

Du kan rådfråga hur du ska göra. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker att du har en misstanke eller känner en oro. Ju tidigare en familj kan få hjälp, desto bättre för både barnen och föräldrarna.

Socialtjänstlagen bygger på frivillighet. Familjen eller ungdomen kan alltså avböja erbjudande om stöd från kommunen. Det är bara i allvarliga fall det kan bli aktuellt med tvångsvård.

Läs mer om

Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

p

Kontakt

Senast uppdaterad: 2019-08-29 13.36

Uppdaterad av:

Dela sidan: Misstanke om barn som far illa

g q n C

p

Kontakt