Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Gymnasieskola

Om du är 16-18 år och vill anmäla dig till gymnasiet kontaktar du John Murray, rektor. Du kommer sedan att bli inbjuden till ett första möte på Sven Eriksonsgymnasiet.

E-post: john.murray@boras.se
Telefon: 0704-55 33 64

För att du ska få en så bra skolstart som möjligt behöver gymnasieskolan veta vilka kunskaper och erfarenheter du har sedan tidigare. Tillsammans med dig genomför vi därför en kartläggning av din skolbakgrund. Efter kartläggningen placeras du i den klass som bäst möter dina kunskaper.

Som nyanländ i Sverige läser du introduktionsprogrammet Språkintroduktion. Det är en utbildning som har fokus på svenska språket, men du får också lära dig mer om det svenska samhället och den svenska skolan. Utbildningen anpassas efter dina behov och ska förbereda dig för att så snabbt som möjligt kunna börja på ett nationellt program eller något annat introduktionsprogram.

Utöver Språkintroduktion finns det möjlighet att läsa programmet International Baccalaureate (IB). Det är ett högskoleförberedande program där undervisningen sker på engelska. För att IB ska vara aktuellt behöver du ha mycket goda kunskaper i engelska i både skrift och tal samt klara antagningsprov i engelska och matematik.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Gymnasieskola

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol