Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ändra, byta eller säga upp plats

Om ditt barn inte längre har behov av plats i förskola för att barnet till exempel ska flytta, ska du säga upp platsen. Uppsägningstiden är 30 dagar, under uppsägningstiden betalar du avgift som vanligt, oavsett om ditt barn använder platsen eller inte. 

Ändra schema och uppgifter

Du registrerar och ändrar ditt barns schema via e-tjänsten för förskola och fritidshem. Anmäl schemaändringar så fort du vet de nya tiderna. Det är viktigt att du registrerar rätt schema för att avgiften för platsen ska bli rätt och för att vi ska kunna planera vår verksamhet.

Om schemaförändringen påverkar förskolans öppettider eller bemanning, behöver vi få in de nya tiderna senast två veckor i förväg. Under sjukdom, semester eller annan ledighet gäller betalning utefter ordinarie schema. Vid tillfällig kortare förändring i schema anmäls detta direkt till förskolan.

Via e-tjänsten kan du också:

 • registrera din inkomst
 • ändra dina kontaktuppgifter
 • säga upp en plats i förskola eller fritidshem

Byte av förskola

Om ditt barn byter mellan fristående och kommunal förskola, är det viktigt att du säger upp barnets plats på den nuvarande förskolan minst en månad i förväg. Respektive huvudman har rätt att debitera en månads uppsägningstid, om platsen inte är uppsagd i tid.

Om ditt barn byter mellan två kommunala förskolor, behöver du inte säga upp platsen, utan den avslutas automatiskt dagen innan barnet börjar på den nya förskolan.

Automatisk uppsägning

Om ditt barn ska börja förskoleklass till höstterminen, sägs barnets förskoleplats upp automatiskt den 31 juli det året.

Säga upp plats

Om du inte längre vill nyttja barnets förskoleplats ska du lämna in en uppsägning. Uppsägningstiden är 30 dagar och räknas från den dag uppsägningen kommit in till Förskoleförvaltningen.

Under uppsägningstiden gäller betalningsskyldighet, det vill säga att du betalar för platsen under uppsägningsperioden även om barnet inte är där.

Uppsägningen bekräftas genom att du får en skriftlig uppsägningsbekräftelse via mejl eller brev.

Du säger upp platsen via e-tjänsten för förskola och frtidshem.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

 • Säga upp plats i förskola eller fritidshem
 • Ändra schema
 • Lämna inkomstuppgift
 • Ändra kontaktuppgifter
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ändra, byta eller säga upp plats

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Bild från filmen 2 choices 1 life

  Yuxuan på Engelbrektskolan vann internationell tävling

  Publicerad

  Vi vill gratulera Yuxuan Gao i klass 8A på Engelbrektskolan som med sin film ”2 choises, 1 life” vann 10 000 kronor till sin klass i den internationella skoltäv...
 • Ulf Karlsson, förvaltningschef grundskoleförvaltningen

  Ulf Karlsson är ny chef för Grundskoleförvaltningen

  Publicerad

  Ulf Karlsson är ny förvaltningschef för Grundskoleförvaltningen. Den tidigare skolchefen från Lidköping gillar helheter och att arbeta tillsammans. Och att jobb...
 • ikoner av olika skolor

  Nu är det dags för skolval!

  Publicerad

  I veckan skickas information om skolvalet till de vårdnadshavare som har barn som ska välja skola inför läsåret 2023/2024. Skolvalet görs i vår e-tjänst senast ...
Ikon: Kalender

Kalender