Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Omsorg på obekväm arbetstid

Du som arbetar kvällar, nätter och helger har möjlighet att ansöka om barnomsorg på Virvelvindens dygnet-runt förskola eller fritidshem. För att få omsorg på obekväm arbetstid krävs att du har ett stadigvarande behov av omsorg under obekväma tider och att omsorgen inte kan ordnas på annat sätt.

Vem har rätt till omsorg på obekväm arbetstid?

Omsorg på obekväm arbetstid är till för barn vars båda vårdnadshavare arbetar under kvällar, nätter eller helger och saknar möjligheter att ordna barnomsorg själva. Omsorg på obekväm arbetstid erbjuds från och med två års ålder till och med vårterminen det år som barnet fyller tretton år.

Barn till föräldralediga samt arbetssökande vårdnadshavare har inte rätt till omsorg på obekväm arbetstid. Placering beviljas endast om den huvudsakliga sysselsättningen är stadigvarande arbete under obekväma tider.

Barnomsorg på obekväm arbetstid beviljas för en period av 6 månader i taget. Två gånger om året behöver du skicka in en blankett där din arbetsgivare ska intyga dina arbetstider.

Ansök om plats

Du ansöker om plats via e-tjänsten för förskola och fritidshem. Får du problem med inloggning kan du kontakta samordnare för förskola.

Kontaktuppgifter till samordnare för förskola Länk till annan webbplats.

Vi har kö till dygnet runt-verksamheten i Borås Stad, och ett begränsat antal platser. Eftersom omsorg på obekväm arbetstid inte behöver erbjudas enligt Skollagen, finns det ingen platsgaranti.

Webbsidan med ett kugghjul, ikon.

Självservice

  • Ansöka om plats i förskola eller fritidshem

Mer information

Fullständig information finns i dokumentet Riktlinjer för omsorg på obekväm arbetstid.

Riktlinjer för omsorg på obekväm arbetstid Pdf, 97.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Omsorg på obekväm arbetstid

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender