Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Resursteam

Ibland fungerar inte studierna som man tänkt sig. Då kan vi erbjuda viss hjälp.

Speciallärare

Vi som är specialpedagog och speciallärare planerar tillsammans dig och dina lärare anpassningar som kan underlätta dina studier. Det kan handla om digitala hjälpmedel så att man kan till exempel kan få texter upplästa men även annan hjälp finns.

För dig som har en diagnos och behöver långsiktigt stöd under hela utbildningen behöver vi i resursteamet planera det tillsammanas med dig, din utbildningsledare och rektor.

Kurator när du behöver stöd

Du är välkommen att kontakta vår kurator när du av olika anledningar kan behöva stöd i din studiesituation. I samtal kan du få hjälp att hantera de bekymmer som kan uppstå under studietiden.

Studieekonomi

Vår kurator svarar även på frågor som rör din studieekonomi.
Du har möjlighet att finansiera dina studier med studiemedel. Denna ersättning kan du ansöka om hos Centrala studiemedelsnämnden, CSN.
Här finns information om studiemedel för dig som studerar på yrkeshögskolan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Resursteam

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Ett barn som målar med en pensel

  Familjecentralen – en mötesplats för föräldrar

  Publicerad

  På familjecentralen får du som förälder möjlighet att träffa andra barn och föräldrar, här kan ni umgås, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.
 • Ett bildcollage med de olika personerna som är intervjuade i "Drömmen om Norrby".

  Ny utställning om norrbybor visas på Norrby

  Publicerad

  Åtta modiga människor – åtta sanna berättelser. Och åtta drömmar om Norrby. Det är vad utställningen Drömmen om Norrby handlar om. Utställningen är en del av de...
Ikon: Kalender

Kalender