Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Yrkeshögskolan i Borås
Logotyp för Borås Stad
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Yrkeshögskolas logotyp, till yrkeshögskolans förstasida
Borås Stads logotyp, till startsidan

Ibland fungerar inte studierna som man tänkt sig. Då kan vi erbjuda viss hjälp så att du lättare kan klara dina studier.

Speciallärare

Vi som är specialpedagog och speciallärare planerar tillsammans dig och dina lärare anpassningar som kan underlätta dina studier. Det kan handla om digitala hjälpmedel så att man kan till exempel kan få texter upplästa men även annan hjälp finns.

För dig som har en diagnos och behöver långsiktigt stöd under hela utbildningen behöver vi i resursteamet planera det tillsammanas med dig, din utbildningsledare och rektor.

Kurator när du behöver stöd

Du är välkommen att kontakta vår kurator när du av olika anledningar kan behöva stöd i din studiesituation. I samtal kan du få hjälp att hantera de bekymmer som kan uppstå under studietiden.

Studieekonomi

Du har möjlighet att finansiera dina studier med studiemedel. Denna ersättning kan du ansöka om hos Centrala studiemedelsnämnden, CSN. Länk till annan webbplats. För frågor som rör din studieekonomi kontakta CSN.
Telefonnumret till CSN är 0771-276000.

Här finns information om studiemedel för dig som studerar på yrkeshögskolan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Uppdaterad av:

Dela sidan: Resursteam

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol