Anton Carlsson, sjuksköterska

Anton Carlsson gjorde lumpen som sjukvårdare och sen utbildade han sig till sjuksköterska.

Anton Carlsson, sjuksköterska, ljushårig man i grön arbetsrock.

Antal år i Borås Stad?

Jag har arbetat här sedan 2018. Det var då jag blev färdig med min sjuksköterskeutbildning. Innan hade jag gjort lumpen som sjukvårdare men det var mest en slump. Men jag blev lite biten och jobbade lite inom hemtjänsten och sedan som säljare under några år innan jag bestämde mig för att plugga till sjuksköterska.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Jag gjorde min praktik här på inom hemsjukvården och det var det som fällde avgörandet. Det var en sån bra personalgrupp med högt i tak, stämning och kemi. Att man inkluderar studenter och andra som är nya i arbetsgruppen är verkligen viktigt. Det är också bra att det är blandade grupper. Det är många fler killar inom vården än man tror!

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

I mitt förra jobb som säljare var det väldigt viktigt med kommunikation och det är det här också. Det har jag haft väldigt stor nytta av och det är nåt som jag tror man behöver jobba med mer överlag i detta yrket.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Att det är högt i tak och att man lyssnar på varandra. Om man har en go sammanhållning så spiller det ju över. Vi försöker alltid hjälpas åt. Det är ett självständigt arbete, man kanske är själv, men man känner sig aldrig ensam!

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

...det verkligen är meningsfullt att jobba med människor. I mitt förra jobb som säljare kände jag inte på samma sätt.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till sjuksköterska?

Tror att många har en bild av jobbet som sjuksköterska i kommunen som inte stämmer. Många stereotyper. Det är fler killar än man tror, inte så mycket ensamarbete, mycket variation, bra tider och bra lön!

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Anton Carlsson, sjuksköterska

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol