Soroush Sarkarnejad Davani, sjuksköterska

Soroush Sarkarnejad Davani hade inte tänkt plugga till sjuksköterska, men blev inspirerad av sin fru.

Soroush Sarkarnejad Davani, sjuksköterska, mörkhårig man i svarta arbetskläder.

Antal år i Borås Stad?

Jag har varit inom Borås Stad och hälso- och sjukvårdsorganisationen (HSV) sedan jag blev färdig sjuksköterska 2017. Jag gjorde min praktik inom HSV och sedan fick jag jobb här direkt när jag var färdig med utbildningen. Min fru är sjuksköterska och det var hon som inspirerade mig till yrkesval. Hon kom hem och berättade om allt hon gjorde på arbetet och jag tyckte det lät spännande. Det verkade också vara ett bra jobb för framtiden eftersom det alltid kommer finnas behov av sjuksköterskor och bra jobbmöjligheter. Jag hade ingen tidigare erfarenhet men när jag kom ut på min första praktik så kändes det helt rätt!

Vad är det bästa med ditt yrke?

Jag är jätteglad att jag pluggade till sjuksköterska. Varje dag lär man sig nåt nytt!

Det är en stor variation i arbetet. Man är både inne och ute och har många olika kontakter med både patienter, kollegor, vårdcentraler, sjukhus och andra. Det är många olika patienter med olika behov och i olika åldersgrupper. Jag har också möjlighet att påverka och planera min dag och tid. Man är som en ”lill-chef” över sig själv sen är det ju bra lön också. Det är viktigt.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Jag tror att kommunikationen skulle kunna förbättras ännu mer mellan sjuksköterskor och de som arbetar inom hemtjänst. Det är en större utmaning för oss än för de sjuksköterskor och undersköterskor som jobbar på t.ex. ett vård- och omsorgsboende. Det blir inte lika naturligt för oss när vi inte är på samma plats och inte en lika bra kontinuitet. Det fungerar bra men skulle kunna bli ännu bättre.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Att man har en blandad arbetsgrupp där man är olika och respekterar varandra. Man kan göra saker på lite olika sätt och ha lite olika takt bara man jobbar aktivt. Att man har förståelse och är ödmjuk gör att man kan växa och utvecklas.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Om man är sjuksköterska bottnar det i att man vill hjälpa andra, nån som är i behov. Man blir nöjd av att hjälpa andra. Det spelar ingen roll om man har haft en tuff dag eller en lugn dag. Om man vet att man har gjort rätt bedömningar och hjälpt någon så har det varit en bra dag.

Hur vill du locka andra att utbilda sig till sjuksköterska?

Du behöver inte ha jobbat inom vården tidigare för att börja plugga. Det är mycket praktik och då känner du om det är rätt eller inte.

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

En man med dragspel framför ett en klass med ungdomar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Soroush Sarkarnejad Davani, sjuksköterska

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol