Emelie Ahlgren, sjuksköterska

Emelie Ahlgren är sjuksköterskan som alltid vetat att hon vill jobba inom kommunen.

Emelie Ahlgren, sjuksköterska, blont hår.

Antal år i Borås Stad

Jag började på Österlånggatan i HSV Team 5 i början på året så jag har inte varit här så länge. Men innan dess så var jag två år i Team 1. Det var mitt första jobb efter att jag hade tagit min examen. Under studietiden hade jag praktik i Team 3 och kunde sedan även jobba som sköterskeassistent. Jag visste hela tiden att jag verkligen ville jobba inom kommunen. Jag har erfarenhet av att jobba på sjukhus också och för mig var kommunen ett självklart val. Först hade jag tänkt ordinärt boende men det blev vård- och omsorgsboende istället och det är jag glad för. Jag trivs verkligen här!

Vad är det bästa med ditt yrke?

Man blir faktiskt lycklig av att arbeta här. Det är så roligt när jag ser att de som bor här tycker att det är roligt! Alla som jobbar här är här av samma syfte. Det är personerna som bor här som är anledningen till att vi är på jobbet. Att göra tillvaron värdefull för dem. Det här är ofta det sista stället de bor på och då vill man göra den tiden så betydelsefullt och meningsfullt som möjligt. Det är så viktigt att alla känner att de blir sedda och hörda och det tycker jag vi lyckas med här.

Om du fick välja en sak att förbättra i ditt yrke, vad skulle det vara?

Det är så synd att många tror att man måste jobba på sjukhus om man är sjuksköterska och att man inte lär sig tillräckligt om man till exempel jobbar kommunalt. Jag skulle säga att det är tvärtom! Här har man ett långsiktigt helhetsperspektiv och en väldig bredd i sina arbetsuppgifter. Jag skulle vilja att man redan i skolan pratade mer om möjligheten och fördelarna med att jobba kommunalt och att fler gör det till sitt aktiva val.

Vad är ditt bästa tips för att skapa en bra arbetsmiljö?

Det kollegiala stödet är jätteviktigt! Utan det hade man klarat jobbet ändå men det hade blivit hälften så bra. Man vinner mycket på ett nära samarbete och skapa relationer både med andra sjuksköterskor men också med övrig vård- och omsorgspersonal. Det är viktigt att ha ett samlat synsätt och att man pratar samma språk så att alla förstår varandra.

Mitt arbete känns meningsfullt för att…

Det jag gör skapar trygghet och välbefinnande. När jag började här fick jag en pin av en kollega där det står ”You are safe with me”. Den har jag alltid på mig för det är så jag vill att de som träffar mig ska känna. Det är en fantastisk känsla att få vara med och göra dagen bättre för någon annan.

Hur vill du locka andra att utbilda och arbeta inom vård och omsorg?

Jag har alltid vetat att jag vill jobba inom vården på något sätt. Att få hjälpa sjuka och sköra, att få känna trygghet och välbefinnande har alltid varit en drivkraft. Jag kan verkligen rekommendera det! Det är världens roligaste jobb för det ger så extremt mycket. Visst, det kan ta mycket men det man får tillbaka är så mycket mer. Efter en arbetsdag kan jag alltid känna mig nöjd för jag vet att jag gjort något bra som betyder något. Jag har kunnat göra skillnad. Det här är verkligen ett viktigt och fantastiskt jobb som jag vill att fler ska upptäcka!

Om att arbeta i Borås Stad

En man som är på väg ner i en bassäng. Han har hoppat från kanten och gör bomben (håller armarna om knäna).

Karriär och utveckling

Det är du som bestämmer vilken väg du vill gå. Men så mycket kan vi säga, att med 250 olika yrken och viljan att du ska trivas hos oss, kan vi erbjuda stora möjligheter för dig att utvecklas och variera ditt arbetsliv.

Man vid en trappa.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du kan känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Dela sidan: Emelie Ahlgren, sjuksköterska

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol