Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vandringsleder och motionsspår

Upptäck Borås till fots! Här finns en mängd vandringsleder, motionsspår, elljusspår och promenadstigar av olika längder och svårighetsgrader. Dessutom finns tillgänglighetsanpassade spår vid Kransmossen, Kypegården, Kolbränningen, Hofsnäs och Vänga mosse. Så varför inte ta dig ut och njuta av Borås vackra natur?

Interiörbild från Borås konstmuseum

Vandringsleder
En vandringsled är avsedd för promenader i naturen, med varierande längd, svårighet och terräng, och går oftast genom stigar i skogen. Många av lederna är uppmärkta för att underlätta för dig att hitta rätt.

Motionsspår i skogen

Motionsspår
I Borås finns många motionsspår som oftast har grusat underlag för att underlätta för olika typer av motion, som till exempel löpning och promenader. Spåren har olika längder och svårighetsgrader.

bild på bio Röda kvarn

Elljusspår
Ett elljusspår är ett belyst motionsspår som möjliggör träning och motion oavsett när på dygnet du vill röra på dig. Spåren varierar i längd och svårighetsgrad.

Kypegården på hösten

Promenadstigar
En promenadstig är en kortare promenadslinga där du kan njuta av naturen. Promenadstigarna runt om i Borås varierar i längd och svårighetsgrad.

Karta

Karta

Vett och allemansrätt i spår och leder

Du kan gå och jogga var som helst i naturen, även om någon annan äger marken. Det är tillåtet att passera bommar, staket och grindar, men kom ihåg att stänga dem efter dig så att inga djur rymmer från hagarna. Enligt allemansrätten är det dock inte tillåtet att gå eller jogga över någons tomt eller trädgård, på odlad mark eller i en skogsplantering.

Vett och allemansrätt

Nivå

Svårighetsnivå

Svårighetsgrad

Alla spår och leder har olika svårighetsnivåer som är till för att hjälpa dig att förstå hur underlaget är och vilken typ av terräng som spåret har.

Lätt

På leder som har svårighetsnivå lätt är det möjligt att ta sig fram med barnvagn. Underlaget på leden är till största delen hårdgjord yta.

Medel

De leder som har svårighetsnivå medel går ofta på mindre vägar och naturstigar. Under normala väderförhållanden krävs inga kängor eller stövlar här, och för en person med normal kondition är nivåskillnaden inga problem.

Svår

En led med svårighetsnivå svår går ofta på naturstig. Här finns sträckor som innehåller stora nivåskillnader eller branta passager, och därför behövs god kondition och ordentliga vandringskängor eller stövlar.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Vandringsleder och motionsspår

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender