Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Natur, fiske, fågelskådning och jakt

I Borås finns det många möjligheter att uppleva såväl djur som natur. De 16 naturreservaten erbjuder en bred naturupplevelse med möjligheter till både friluftsliv och rekreation. Längst med Viskan ligger fiskemöjligheterna tätt och knyter inte sällan an till flera av Borås många fiskevårdsområden. För den fågelintresserade finns möjligheten att avnjuta det bevingade djurlivet i fågelkolonin vid Ramnasjön eller från ett av naturreservatens fågeltorn.

Interiörbild från Borås konstmuseum

Naturreservat
Besök ett av våra 16 naturreservat. Här kan du ta del av natursköna miljöer och samtidigt hitta möjligheter till både friluftsliv och rekreation.

Hand som håller ett fiskespö vid en sjö

Fiske
Ta med spöt och besök ett av våra många fiskevårdsområden eller fiska gratis i något av fiskevattnen nära stadskärnan.

bild på bio Röda kvarn

Fågelskådning
Erfaren, nybörjare eller någon som bara uppskattar fågelkvittret under promenaden? Våra flygande vänner är en naturlig del av Borås utemiljö.

Jakttorn vid skogskant

Jakt
Att jaga har länge varit en av människans många aktiviteter. Idag lever det kvar i form av bland annat rekreation och skyddsjakt.

Karta

Karta

Regler, vett och etikett

För att bevara våra naturområden och för att fiske och jakt ska vara hållbara är det viktigt att de regler som finns följs. Specifika förhållningsregler finns under varje informationssida. Allmän information om vett, etikett och allemansrätt hittas här:

Vett, etikett och allemansrätt

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Natur, fiske, fågelskådning och jakt

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender