Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Friluftsliv och natur

I Borås har du alltid nära till naturen. Här finns rofyllda sjöar, mäktiga skogar och kuperade vandringsleder som bjuder in till en mängd friluftsaktiviteter. Oavsett om du vill vandra, bada, cykla, åka skidor, fiska eller bara njuta av lugnet vid en porlande bäck, finns det något för dig. Vi hoppas att du hittar din egen favoritplats i vår natursköna stad.

Interiörbild från Borås konstmuseum

Friluftsliv och natur nära dig
Hitta platser nära dig där du kan njuta av naturen och ägna dig åt dina friluftsaktiviteter.

Spårmarkeringsskyltar

Vandringsleder och motionsspår
Borås har ett stort utbud av vackra vandringsleder och motionsspår som ger dig möjlighet att njuta av naturen till fots.

bild på bio Röda kvarn

Natur, fiske, fågelskådning och jakt
I Borås finns många möjligheter att uppleva både djur och natur. De 16 naturreservaten erbjuder friluftsliv och rekreation som fiske, fågelskådning, vandring med mer.

Spegelblank sjö där molnen speglar sig och brygga som ligger i sjön

Bad och sjöar
Besök någon av Borås alla vackra badplatser för ett svalkande dopp i det blå, eller varför inte utforska snorkelparken eller testa på att basta i vedeldad bastu?

bild på bio Röda kvarn

Cykel, rullskidor och rullskridskor
Borås har ett fint utbud av rullskidbanor och cykel- och mountainbikeleder som tar dig genom vacker natur och utmanande terräng.

Isvaksskydd på Byttorpssjön

Snö och is
Det finns gott om vinteraktiviteter för hela familjen! Pulkabackar, isbanor, vinterbad eller skidspår.

Karta

Karta

Vett och allemansrätt

Allemansrätten i Borås tillåter vandring, joggning, cykling och ridning i naturen, men inte på tomter, odlad mark eller i skogsplanteringar. Hundar ska vara kopplade från 1 mars till 20 augusti och på offentliga platser året runt. Eldning och grillning är tillåtet med försiktighet på särskilda platser, och fiske kräver fiskekort. Camping är tillåten en natt i naturen, men inte på offentliga platser. Byggnationer i naturen och båtaktiviteter som stör djurlivet eller andra människor kräver tillstånd. Vattenskotrar är förbjudna i sjöar och åar, och vissa sjöar avråds för bad på grund av vattenkvaliteten. Om detta och mycket mer kan du läsa om på vår sida om:

Vett och allemansrätt

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Friluftsliv och natur

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender