Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ny finsk film

Varje säsong visar Röda Kvarn nyproducerade finska filmer i samarbete med Finlandsinstitutet. En pågående satsning för att lyfta fram filmproduktioner från vår nordiska granne med Borås som finskt förvaltningsområde.

Visas

Tre utvalda torsdagar klockan 18.30 under våren och hösten.

Biljetter

Biljettpris: 90 kronor. Du kan förköpa biljetter till våra föreställningar på nätet. Klicka på respektive film/föreställning. Du kan även köpa din biljett direkt i kassan på Röda Kvarn (med reservation för slutsålt).

Kommande Ny finsk film-visningar:

 • Tid:

  Ny finsk film: Kikka!
  ”Kikka!” är en film sprängfylld med musik som berättar om artisten Kikka och om en tid då Finland var på väg ur en lågkonjunktur och in i välstånd. Filmen handlar om en underhållare och sångerska som älskade att uppträda och ge glädje åt andra, även om hennes konstnärskap och förmåga ofta ifrågasattes.Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Tid:

  Ny finsk film: Grymma tider – vårdarbetets sånger
  En dokumentär sångfilm färgad av mörk humor. Filmen handlar om den finska äldreomsorgens tillstånd, om vårdarbetarna och vårdtagarna samt deras anhöriga. Filmens centrala karaktär är närvårdaren Tiina. Hon var en av de första vårdarna som öppet berättade om problemen som finns inom vården, vilket ledde till att hon blev svartlistad både av ett privat vårdföretag och av kommunen. Filmen påminner oss om vad vården av dem som inte är till någon nytta på arbetsmarknaden handlar om: ett oförstörbart människovärde. Det som man inte kan prata om, måste man sjunga. Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Tid:

  Ny finsk film: Minnet av Vatten
  Den dystopiska storfilmen i regi av Saara Saarela utspelar sig långt i in framtiden och grundar sig på Emmi Itärantas moderna klassiker ”Minnet av vatten” (2012). Rent vatten håller på att ta slut i världen och militärregimen som har makten kontrollerar de knappa vattenresurserna med järnhand. Efter sin fars död får byns nya temästare Noria (Saga Sarkola), som tampas med vattenbristen, reda på en välbevarad släkthemlighet: i vildmarken har en källa med rent dricksvatten bevarats. När Noria får reda på att det också kan finnas vatten i De förlorade områdena måste hon bestämma vad hon ska göra med den livsfarliga informationen. Hennes bästa vän Sanja (Mimosa Willamo), och Taro (Lauri Tilkanen) som arbetar med att lösa vattenbristen, står vid den ståndaktiga Norias sida. Men går de att lita på? Gömmer militärregimen fler vattenresurser för folket – kan en människa rädda världen från torka?Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ny finsk film

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender