Meny

Meny

Ny finsk film

Varje säsong visar Röda Kvarn nyproducerad finsk film i samarbete med Finlandsinstitutet. En pågående satsning för att lyfta fram filmproduktioner från vår nordiska granne med Borås som finskt förvaltningsområde.

Visas

Tre utvalda torsdagar 18.30 under vår- och höstsäsong.

Biljetter

Biljettpris: 70 kronor. Du kan förköpa biljetter till våra föreställningar på nätet. Klicka på respektive film/föreställning eller gå in på www.bio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sök. Mer information kan du läsa här. Du kan även köpa din biljett direkt i kassan på Röda Kvarn (med reservation för eventuellt slutsålt).

Kommande finska filmvisningar:

  • t 2018-10-18 18.30 Borås Bio Röda Kvarn

    Ny finsk film: Alla rätt (Kaikki oikein)

    Alla Rätt är en lättsam dramakomedi av Lenka Hellstedt baserad på en roman av den ständigt populära författaren Anna-Leena Härkönen. Filmen följer ett par som vinner på lotto men snabbt märker att pengar kanske ändå inte är en lösning på alla livets problem, och ingen automatisk väg till lycka. För vem vågar man berätta att man vunnit? Går det att låtsas som ingenting med fickor som står i brand och miljoner på bankkontot?

  • t 2018-11-15 18.30 Borås Bio Röda Kvarn

    Ny finsk film: Skratta eller dö (Suomen hauskin mies)

    Verklighetsbaserad historia som utspelar sig sommaren 1918, då inbördeskrigets strider var över och tiotusentals röda satt inspärrade på fångläger utanför Helsingfors. En av dessa är Arbetsföreningens teaterledare, utnämnd till Finlands roligaste man men klassad som politiskt farlig. Han döms till döden men han och hans teatertrupp erbjuds en makaber möjlighet: lyckas få en publik bestående av fångvaktare att skratta – och slipp dödsdomen.

Senast ändrad: 2018-08-31 08.35

Ändrad av:

Dela sidan: Ny finsk film

g q n C