Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Skolbio

Utöver filmverksamheten för allmänheten visas även skolbio på Röda Kvarn, i samverkan med kommunens för-, grund- och gymnasieskolor.

Målet är att alla elever ska få tillfälle att se kvalitetsfilm på en riktig biograf under skoltid. Skolbion kan både berika och underlätta undervisningen i skolan. Att se film är ett oslagbart sätt att levandegöra teman och problemställningar på ett sätt som eleverna själva förstår och kan ta till sig.

Filmerna visas: måndag-onsdag 09.30 & 12.00 samt torsdag 09.30 om inget annat anges.

Ladda ner hela programmet som pdfPDF

Aktuell film:

Kapernaum

Visas: Vecka 16 (14-16/4) OBS! Ingen visning måndag 13/4

Regi: Nadine Labaki. Libanon/USA, 2018. Tillåten från 11 år. 126 minuter. Zain är en 12-årig fattigpojke från Libanon som dömts till fängelse för våldsbrott. Nu står han inför domaren av ett helt annat skäl: han vill stämma sina egna föräldrar för att ha satt honom till denna hemska värld. Den flerfaldigt prisbelönta och Oscarsnominerade ”Kapernaum” tar avstamp i verkliga öden bland papperslösa i Libanon och lyfter brännande samtidsfrågor om migration, barnäktenskap och människohandel. En hjärtskärande men också hjärtevärmande historia om en livskraftig liten hjälte som vägrar ge upp. Arabiskt tal, svensk text.

Rekommenderad för åk 8 – Gymnasiet. Filmhandledning finns utgiven av Svenska Filminstitutet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Teman: Migration, Flyktingar & papperslösa, Barn & föräldrar, Barnäktenskap, Samhällskunskap

Boka film

Kommande skolbiofilmer:

Lejonkungen (2019)

Visas: Vecka 17 (20-23/4)

Regi: Jon Favreau. USA, 2019. Från 11 år. 118 minuter. Disneys älskade tecknade klassiker i en helt ny fantastiskt fotorealistisk version! På Afrikas savann föds den framtida lejonkungen Simba. Han dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt arv. Men alla är inte lika uppskattande. Scar, Mufasas bror, har sina egna diaboliska planer för hur han skall kunna ta över tronen. Förräderi, tragedi och drama leder till att Simba tar till flykten. Med hjälp av ett par udda nyfunna vänner måste han nu lista ut hur han skall lyckas ta tillbaka det som rättmätigt är hans. Engelskt tal, svensk text.

Rekommenderad för cirka åk 3 – åk 6. Filmhandledning saknas.

Teman: Bild & animation, Djur & natur, Geografi, Naturvetenskap, Kretslopp, Musik

Boka film

Senast ändrad: 2020-03-31 13.12

Ändrad av:

Dela sidan: Skolbio

g q n C