Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Allmän information inför ditt besök på Bio Röda kvarn

Här hittar du information om våra biljettpriser, kontaktuppgifter, tillgänglighet med mera. Observera att kassan alltid öppnar 30 minuter före respektive föreställning.

Läs om biografens rikliga +100-åriga historia.

Entré/Biobiljetter

Du kan köpa din biljett i Röda Kvarns biljettkassa, med reservation för slutsålt genom förköp. Vi tar både kontanter och kort. Kassan öppnar alltid 30 minuter innan respektive föreställning.

Förköpa biljetter

Biljetter till våra föreställningar kan du förköpa via vår hemsida. Klicka på respektive film/föreställning så finns länk för biljettköp på www.bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även gå in direkt via bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och söka upp film/föreställning där men var då noga att det är Röda Kvarn i Borås eftersom detta är en nationell biosajt med biljettförsäljning för biografer över hela Sverige. Observera att vi erbjuder endast förköp av biljett och ej bokning, och än så länge med onumrerade platser, eftersom vi inte har resurser att hantera den typen av service i nuläget. När du fått din e-biljett med streckkod kan du gå direkt till salongsinsläppet där personal scannar din förköpta biljett på aktuell visningsdag. Om du inte vill eller kan använda webben kan du även förköpa biljetter i Röda Kvarns biljettkassa, men notera att öppettiderna är mycket begränsade.

Har du inte fått din förköpta biljett med streckkod?

Kolla i mailprogrammets skräpkorg. I annat fall kontakta oss på rodakvarn@boras.se så kan vi kontrollera om ditt köp genomförts. Har köpet genomförts räcker det att du har bokningsuppgift (namn och mailadress alternativt mobilnummer du uppgett vid förköp) så får du hjälp att skriva ut din biljett på plats i kassan. I undantagsfall kan det bli fel i kopplingen mellan Klarna och bio.se vilket gör att ditt biljettköp inte gått igenom. Då hjälper vi dig att kontrollera detta.

Återlösning av biljetter:

Om du behöver återlösa din förköpta biljett så måste detta göras på plats i kassan på Röda Kvarn innan föreställningen som biljetten avser har startat. Ha din biljett med streckkod tillgänglig. Kassan är öppen i 30 minuter innan föreställningsstart vid samtliga av biografens visningstillfällen.

[Presentkort: mer information kommer]

Biljettpriser

 • Ordinarie filmvisningar
  90 kronor
 • "Ny finsk film"
  90 kronor
 • Barnmatinéer
  80 kronor (50 kronor för "knattefilmer")
 • Skolbio
  Förskola till Årskurs 9: 10 kronor per lärare/elev
  Gymnasiet: 20 kronor per lärare/elev
 • "Live på bio"
  Priser varierar mellan föreställningar.
 • Throwback Thursday, specialvisningar med mera
  Priser varierar mellan föreställningar.
 • Rabatthäften
  800 kronor för 10 biljetter/filmer. Rabatthäften kan även köpas i Kulturhusets reception. Kupongen bytes mot biobiljett till ordinarie filmvisning i kassan på Röda Kvarn. Observera att dessa ej går att använda som betalmedel till förköp online utan enbart i kassan på Röda Kvarn. Gäller ej på 3D-visningar eller eventuella specialarrangemang (livesändningar med mera) och går ej att byta mot kontanter eller kombinera med andra erbjudanden. Garanterar ej plats. Observera även att häftena har ett sista utgångsdatum. Efter detta datum är de ej giltiga och kan ej bytas in mot biljetter eller nya kuponger.

Salongen

Salongen har 252 platser samt plats för fyra rullstolar. Platserna är onumrerade med fri sittning.

Tillgänglighet

Röda Kvarns salong är utrustad med hörslinga, handikapptoalett samt fyra platser för rullstolar. Här kan du läsa en komplett Tillgänglighetsinventering (extern webbplats). Länk till annan webbplats.

Tillgänglig bio: syntolkning och uppläst svensk text på biograf för att personer med till exempel synnedsättning bättre ska kunna ta del av utvalda filmer på biograf. Denna teknik används genom att ladda ner en app till din smartphone eller läsplatta (iOS eller Android), för de filmer som stöder detta. Här finns instruktioner för tillgänglig bio.

SubReader: Vi håller på att installera SubReader på biografen med uppläst textremsa. Mer information kommer.

Kontakt

Behöver du komma i kontakt med oss gör du det lättast via Facebook eller mail. Vi försöker svara så snabbt vi kan men då vi har begränsade personalresurser på oregelbundna arbetstider ber vi om överseende med eventuella dröjsmål. De flesta frågor bör också ha sitt svar på webbplatsen eller Facebooks automatiska meddelandefunktion, så kolla gärna där först.

Adress

 • Besöksadress:
  Västerbrogatan 13, Borås
 • Postadress:
  Kulturförvaltningen, ATT: Röda Kvarn, 501 80 Borås

Vägbeskrivning

Borås Bio ligger ett stenkast från Borås Centralstation vid Knalletorget utmed floden Viskan, mittemot restaurang Kök'et och i direkt anslutning till restaurang Babbel.

Visningstider

 • Ordinarie filmvisningar för vuxna/unga vuxna:
  Söndag klockan 16.00 och 19.00, måndagar och tisdagar klockan 19.00 om inget annat anges, under angivna datum.
 • Barnfilmmatinéer:
  Lördag och söndag klockan 13.30 under angivna datum.
 • Skolbio:
  Måndag-onsdag klockan 09.30 och 12.00, torsdag klockan 09.30, om inget annat anges, under angivna datum.
 • "Live på bio":
  Tre till fyra tillfällen per säsong på varierande tider.
 • "Ny finsk film":
  Tre torsdagar per säsong under februari-april samt september-november klockan 18.30.
 • Throwback Thursday:
  Tre till fyra utvalda torsdagar per säsong på varierande tider.

Censurinfo

 • Barntillåten (tillåten för alla)
 • Från 7 år (Barntillåten i vuxet sällskap)
 • Från 11 år (tillåten från 7 år i vuxet sällskap)
 • Från 15 år (tillåten från 11 år i vuxet sällskap)

Förtäring

Vi säljer ingen förtäring på Röda Kvarn (alltså varken godis, popcorn eller dricka). Däremot är du välkommen att ta med eget. Vi ber dig dock om hjälp att slänga skräpet efteråt och att val av förtäring sker med respekt för övriga biopubliken avseende doft och ljud.

För ytterligare information om Röda Kvarn, om du har synpunkter eller vill föreslå en film - hör gärna av dig på rodakvarn@boras.se.

Digitaliseringen

Röda Kvarn är digitaliserad. För mer information, läs Om digitaliseringen av Bio Röda Kvarn

Om Röda Kvarns utbud och verksamhet

Borås Bio Röda Kvarn är en kommunal biograf som ingår i Kulturförvaltningen/Borås Stad som en enhet inom avdelningen Publika Möten. Dagens Röda Kvarn visar företrädesvis nyproducerad kvalitetsfilm från hela världen för vuxna och unga vuxna, kompletterat med enskilda klassikervisningar och verksamhet för barn och unga så som barnmatinéer och skolbio. Vårt mål är att visa världens bästa filmer. Värdefull film, film som spelar roll, film med höga konstnärliga värden, film som provocerar, som får dig att tänka, reflektera, känna. Våra ledord är mångfald, kvalitet och spets med ambitionen att erbjuda ett så brett och intressant utbud som möjligt med hänsyn till en mängd variabler som länder, genrer, regissörsskap, teman, genus, språk och publikönskemål. Vi har som mål att utmana och bredda med kultur i enlighet med förvaltningens kulturprogram. Vi följer gärna upp intressanta filmskapare och filmer som uppmärksammats på festivaler. Vi är naturligtvis även bundna av att visa filmer som har svensk distribution och fungerar med biografens teknik.

Filmprogram

För närvarande släpper vi nytt filmprogram med 2-3 månaders intervaller under vår- och höstsäsong. Programmet består av ordinarie filmer, barnmatineer samt skolbio (presenteras i ett eget program). Extraarrangemang tillkommer som Ny finsk film, Live på bio-föreställningar, Throwback Thursday, minifilmfestivaler och olika samarbeten, till exempel med Göteborg Film Festival.

Filmprogrammet sätts av Mats T Olsson, enhetschef för Röda Kvarn. Är du intresserad av att föreslå en film eller diskutera utbudet är du välkommen att höra av dig till mats.olsson@boras.se

Europa Cinemas logotyp som länkar till organisationens webbplats

Europa Cinemas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Kvarn är sedan 1 januari 2012 en av drygt 1200 medlemsbiografer i Europa Cinemas, ett EU-finansierat nätverk för biografer över hela Europa med syfte att främja spridningen av icke-nationell europeisk film på bio, gynna biografägares initiativ för en ung publik och utveckla ett biografnätverk som främjar gemensamma initiativ på nationell och europeisk nivå. Röda Kvarn ingår tillsammans med de kommunala biograferna Biograf Odéon i Skövde och Biograf Arenan i Karlstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i ett mininätverk initierat och administrerat av branschorganisationen Biografcentralen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För mer information, besök Europa Cinemas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bio.se-logotyp som länkar till webbplatsen

Bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda Kvarn är stolta över att vara en del av www.bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. En nationell biosajt som samlar Sveriges fristående och oberoende biografer med ledordet "/biodiversitet". På bio.se hittar du utbud och biljetter till hundratals filmer och biografer över hela Sverige. Biografer som är väldigt olika varandra men som alla drivs av människor som älskar film. Biobesökare får tillgång till ett betydligt större och mer varierat utbud än någonsin tidigare. Sajten startades för att fler ska upptäcka mångfalden, engagemanget och kvaliteten hos landets oberoende biografer. Den drivs av Biografcentralen med stöd av PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Filminstitutet och Stockholms Stad. Alla intäkter till bio.se går direkt till drift, utveckling och marknadsföring av sajten.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Allmän information inför ditt besök på Bio Röda kvarn

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender