Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Elsparkcyklar

Precis som i många andra städer finns i Borås privata företag som hyr ut elsparkcyklar.

Elsparkcyklar år 2023

I år hyr två företag ut sina elsparkcyklar, Tier och Voi. Elsparkcyklarna kommer placeras ut på Borås gator igen under maj månad. Har du ytterligare frågor, kontakta respektive företag, du hittar kontaktuppgiften nedan.

Anmäl fel till elsparkcykelföretagen

Om elsparkcyklar hindrar framkomligheten eller är parkerade på olämpligt ställe, hör av dig till det aktuella företaget för att meddela dem. Skicka gärna med bild och position.

Tier

Telefon: 040-668 81 27
E-post: support@tier.app
Webbplats: tier.app Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Voi

Telefon: 0200- 883 514
E-post: support@voiapp.io
Webbplats: www.voiscooters.com Länk till annan webbplats.

Kör och parkera elsparkcykeln rätt

Från och med 1 september 2022 är det förbjudet att köra elsparkcykel på gångbanor. Du måste parkera elsparkcyklar inom markerade områden. Det innebär att du inte kan avsluta din resa om du inte parkerar inom parkeringsområdet. Detta gäller i innerstaden. I Borås finns det 55 parkeringsplatser och i innerstaden är dessa placerade med omkring 75 meters mellanrum. 

Om du ska parkera elsparkcyklar i stadsdelarna får de inte parkeras så de utgör fara eller hinder. Om kommunen eller polisen tvingas flytta elsparkcykeln på grund av fara eller hinder kan det innebära att du som kund får betala flyttkostnaden.

Elsparkcyklar för uthyrning regleras på vissa platser i staden

För att alla ska känna sig trygga i staden regleras de elsparkcyklar, som hyrs ut av privata företag, på platser i Borås där många människor rör sig. Inom de områden som är reglerade kan du inte framföra elsparkcykeln snabbare än 6 km/h.

Observera att begränsningarna enbart gäller elsparkcyklar som hyrs ut, privat ägda elsparkcyklar kan inte begränsas.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Elsparkcyklar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Ikon av en väg Publicerad

  Nabbamotet byggs om

  Vi bygger om Nabbamotet för att förbättra framkomligheten och säkerheten. Vårt arbete börjar måndag 2 oktober och kommer pågå i ungefär ett års tid. Tillsammans...
 • Vägarbete Publicerad

  Vi renoverar Ålgårdsbron

  Från och med idag, torsdag 7 september kommer Ålgårdsbron mellan Getängsvägen och Ålgårdsvägen i Knalleland att stängas av för trafik. Avstängningen görs på gru...
 • Två cyklister som ler Publicerad

  Bli vintercyklist!

  För åttonde året i rad deltar Borås Stad i projekt Vintercyklist som är ett samarbete med Västtrafik. Projektet Vintercyklist gör det enkelt att gå från sommarc...
Ikon: Kalender

Kalender