Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Studentstad Borås

Borås är en studentstad tack vare högskolan med sina 12 000 studenter. I flera år har fyra aktörer samarbetat för att tillsammans göra livet för dig som student i Borås så bra som möjligt.

Högskolan, näringslivet, staden och studentkåren träffas regelbundet i en styrgrupp för att samarbeta och besluta om insatser och åtgärder för dig som student. Dessutom finns också flera arbetsgrupper som arbetar inom olika områden för att skapa möjligheter till ett konkret studentinflytande i frågor som rör hela studietiden – hur du som student lever, bor och verkar i Borås.

Bostäder

Bostadsfrågan är viktig. Det finns därför två olika arbetsgrupper som arbetar för bostadsfrågan. Den ena gruppen arbetar med det långsiktiga perspektivet som handlar om stadens planarbete och fastighetsägarnas – såväl de privata som allmännyttans – planer för att bygga fler bostäder. Den andra arbetsgruppen hanterar frågor av mer ”här och nu”-karaktär och som bland annat innebär administration av en bostadsportal där du som student kan hitta boende hos privatpersoner.

Näringsliv och arbetsmarknad

Näringslivet i Borås vill gärna samarbeta med studenter. Den här arbetsgruppens mål är att identifiera, stärka och uppmuntra mötesplatser där student och framtida arbetsgivare kan skapa kontakt. Under din tid som student kommer du därför, om du vill, möta näringslivet i olika former och sammanhang. Arbetsgruppen jobbar för att underlätta för dig att hitta nätverk, arenor och mötesplatser där du kan utvecklas. Och vem vet – kanske möter du din blivande arbetsgivare på någon av dessa aktiviteter.

Kultur och fritid

Mellan allt studerande och nätverkande behöver du rekreation och roligheter. Borås har massor att erbjuda. Den här arbetsgruppen arbetar för att göra kultur-, nöjes- och fritidsutbudet i staden tydligt och tillgängligt för dig som student. Det kan handla om allt ifrån att få fram fler studentrabatter till att försöka påverka så att kollektivtrafiken kan förbättra sin tidtabell. Ett mycket viktigt område är såklart information. Som ny student vet du förmodligen inte om att det finns ställen runt om i stan där du kan pumpa cykeln eller att Borås till exempel har har 70 motionsspår och vandringsleder, 14 naturreservat, utegym, hinderbanor och mycket annat.

Mer information om vad Borås har att erbjuda Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets studentstad

Borås var Årets studentstad 2020/2021. En utmärkelse vi är stolta över.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Studentstad Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • En krislåda

  Mat i fokus under Krisberedskapsveckan 2022

  Publicerad

  Den 26 september - 2 oktober är det den nationella Krisberedskapsveckan. Det är en kampanj som vill få Sveriges invånare att fundera över hur de löser sitt beho...
 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Fulllmäktigehuset

  Kommunfullmäktige

  Tid: kl.
  Plats: Borås Kongress, Akademiplatsen 2, Borås

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret.

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Sessionsalar

  Borås Stadshus AB

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Ordförandeklubba

  Överförmyndarnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Överförmyndarenheten Bryggaregatan 5, plan 5