Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

ACTE

ACTE som organisation har i dag medlemmar i över 30 kommuner i EU som tillsammans bildar ACTE, ett kluster där europeisk textil, läder, skor, ull och modeindustrin möts för att skapa framtidens textilindustri i europa.

Organisationen styrs av en verkställande kommitté och en President som verkar under en period över 3 år. Alla medlemmar träffas årligen på ett generalförsamlingsmöte samt har årliga avstämningar och samarbeten. ACTE som organisation agerar som en katalysator för samarbeten och affärer inom EU i den textila sfären.

ACTEs mål är att främja innovativa strategier för att förebygga och hantera strukturella förändringar i sektorn för textil-, beklädnads-, skinn-, sko- och accessoarers på lokal och regional nivå.

ACTE som står för "Association des Collectivités Textiles Européennes" är ett europeiskt textilt nätverk som grundades 1991 i Guimarães, Portugal.

Huvudmålen för ACTE är:

  • Att representera medlemmarnas intresse och behov gentemot Europeiska Unionen och nationella institutioner.
  • Att knyta institutionernas samarbete närmare och främja utbytet av erfarenheter mellan medlemmarna inom områden som ekonomisk tillväxt, sysselsättning, utbildning, kultur, omställning av det industriella arvet, samt utveckla samarbetet.
  • Att främja innovativa strategier för att förebygga och hantera strukturella förändringar i textil-, beklädnads-, skinns-, sko- och accessoarers sektorer på lokal och regional nivå.

ACTE:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: ACTE

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender