Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Enskilda samtal och stöd

Om du har utmaningar och svårigheter i familjen kan det vara skönt att få stöd genom att prata med någon. Här hittar du några olika ställen dit du kan vända dig.

Socialrådgivare på Familjecentaler och Mötesplatser

Det finns socialrådgivare på Familjecentralerna samt på Hässlehuset och Norrbyhuset. Socialrådgivare kan hjälpa till med information, rådgivning och erbjuder stödsamtal.

Origo samtalsstöd

Livet går upp och ner, och alla familjer kan hamna i svårigheter och kriser. På Origo kan du som förälder tillsammans med din familj få stöd och råd under en begränsad tid. Origo vänder sig till dig som bor i Borås Stad och har barn upp till 18 år.

Origo samtalsstöd

Familjerådgivning

Inga relationer är helt problemfria. I de flesta fall går det att lösa problemen men ibland kan det kännas omöjligt. Då kan familjerådgivning hjälpa er att komma vidare och genom samtal medverka till bearbetning av samlevnadsproblem och konflikter.

Familjerådgivningen

Familjerättsliga frågor

Du kan vända dig till familjerätten för att få rådgivning i olika familjerättsfrågor, till exempel vårdnads-, boende- och umgängesfrågor. Familjerätten kan hjälpa er att hitta långsiktiga lösningar för barnets bästa.

Familjerättsliga frågor

Stöd till anhöriga

Som anhörig är du ett ovärderligt stöd för den som behöver hjälp, men ibland kan du behöva råd och stöd själv för att orka hjälpa. Du som är förälder till ett barn eller ungdom med funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, beroendeproblematik eller andra svårigheter är välkommen att ta kontakt med anhörigstödet i Borås.

Anhörigstöd

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Enskilda samtal och stöd

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender