Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Stöd i föräldraskapet

Alla föräldrar kan ibland behöva stöd i sitt föräldraskap. Vi erbjuder dig som förälder, bonusförälder, anhörig eller annan viktig vuxen olika föräldraskapsstödskurser med syfte att du ska utvecklas och bli stöttad i ditt föräldraskap eller i din roll nära barnet. Om du behöver prata med någon om svårigheter i familjen kan du vända dig till Origo för att få råd och stöd under en begränsad tid. För att stärka parrelationen erbjuder vi i Borås Stad PREP-kurser och regelbundet anordnas föreläsningar och seminarier som är öppna för alla. Staden erbjuder flera mötesplatser för dig med barn dit du kan gå för att träffa andra föräldrar.

Borås Stad har ett styrdokument som beskriver hur förvaltningar ska arbeta och samverka för att stötta föräldrar i sin roll.

Aktuellt

Föreläsning: Unga och droger - Vad gör vi?

Nu har du som förälder/vårdnadshavare, yrkesverksam eller annan viktig vuxen möjligheten att lära dig mer om droger och debatten om legalisering av cannabis. Erik föreläser vid 4 tillfällen, 17, 18 och 19 september. Läs mer om föreläsningarna och anmäl dig här.

Föreläsare: Erik Leijonmarck, Generalsekreterare ECAD

Erik Leijonmarck har mångårig erfarenhet av att följa utvecklingen och har utbildat både ungdomar, föräldrar och vuxna om narkotika. Som generalsekreterare för stadsnätverket European Cities Against Drugs kommunicerar Erik det senaste inom forskningen om förebyggande arbete och behandling av drogmissbruk.

Dokumentation från temaveckan "Barn på nätet" vecka 8

Temaveckan som anordnades för elever i årskurs 6-9 samt personal och föräldrar lockade totalt 6000 människor, cirka 4800 elever och 1200 vuxna, både personal inom olika verksamheter och föräldrar. Marias presentation och lästipsPDF

Borås Stad inrättar ett elevombud

Du som är elev eller vårdnadshavare till elever på grundskolan kan vända dig till elevombudet om du har frågor eller önskar stöd i frågor kring kränkande behandling. Läs mer om elevombudets uppdrag och kontaktuppgifter

Origo samtalsstöd

För dig som vill ha individuellt stöd utan biståndsprövning. Läs mer om Origo.

Boktips

Fem gånger mer kärlek, Martin Forster
Jag törs inte men jag gör det ändå, Martin Forster

Hjärnstark, Anders Hansen
Skärmhjärnan, Anders Hansen

Mitt Barn på Nätet, Maria Dufva
Värsta bästa nätet, Maria Dufva

Ditt kompetenta barn, Jesper Juul
Bonusföräldrar, Jesper Juul

Relationsrevolutionen, Lars H Gustafsson
Växa - inte lyda, Lars H Gustafsson

Med känsla för barns självkänsla, Petra Krantz Lindgren

Tillsammans är det nya själv, Cajsa Tengblad

Världens viktigaste bok, Nathalie Simonsson

Mer information

Senast ändrad: 2019-08-21 09.16

Ändrad av:

Dela sidan: Stöd i föräldraskapet

g q n C