Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Avfall och återvinning

Borås Stad ansvarar för att ta hand om det kommunala avfallet (tidigare kallat hushållsavfall), och det är det kommunala bolaget Borås Energi- och Miljö som samlar in och behandlar avfallet. Borås Energi och Miljö omvandlar avfallet till fjärrvärme, fjärrkyla och biogas. Material som sorterats av privatpersoner och företag, som glas, metall, plast och papper, skickas till externa parter som producerar nya produkter av insamlat material.

Det är viktigt att du sorterar ditt avfall rätt, det kan du göra både på återvinningsstationer och på återvinningscentraler. Det finns cirka 70 återvinningsstationerplacerade runt om i Borås, där kan du lämna tidningspapper och förpackningsmaterial av plast, metall, glas och kartong.

I Borås finns det fem återvinningscentraler, dessa sköts av Borås Energi och Miljö. På återvinningscentralerna kan du som privatperson utan kostnad lämna grovavfall och farligt avfall som till exempel uttjänt elektronik och målarfärg. För företagare som lämnar företagsavfall på en återvinningscentral utgår det en kostnad.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avfall och återvinning

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender

 • Demensdagen


  Tid: kl.
  Plats: Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5, lokal...

 • Löv i fokus med svart scen i bakgrund

  Fristaddagarna


  Tid: kl.
  Plats: Fristad torg med omnejd

 • Bild tagen inifrån Hultahuset med en folkmassa utanför

  Hej Hulta!


  Tid: kl.
  Plats: Hultahuset och Hulta torg