Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Avfall och återvinning

Här hittar du regler kring avfall och återvinning för dig som är företagare

I en verksamhet uppstår två sorters avfall, kommunalt avfall och verksamhetsavfall. Kommunen har monopol på att hämta och ta hand om kommunalt avfall. I Borås Stad har det kommunala bolaget Borås Energi och Miljö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. uppdraget att hämta och ta hand om det kommunala avfallet. Verksamhetsavfallet kan tas om hand av en annan aktör.

Mer information finns att läsa i Borås Stads föreskrifter om avfallshantering Pdf, 1.1 MB. (ny föreskrift ska publiceras 2021).

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avfall och återvinning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En flygbild över Pulsenområdet i Borås.

  Publicerad den

  Tyck till om Pulsenområdet

  Det pulserar i Pulsenområdet! Det ska byggas bostäder, kontor och mötesplatser och inte minst ska den stora gröna Viskans park gå rakt igenom området. Men innan vi sätter spaden i marken vill vi veta ...
 • Skiss över Borås nya torg vid Västerbrogatan. 

  Publicerad den

  Se så fint Borås nya torg kommer bli!

  För tillfället är området vid gamla Postenhuset en byggarbetsplats. Men håll ut, här växer nämligen ett helt nytt torg fram, granne med Viskan, dränkt i härlig kvällssol och med utsikt över den vackra...


 • Publicerad den

  Creative Innovation - ny ansökningsperiod

  Behöver ditt företag en nystart? En energikick för att sätta nya mål? Perfekt, för nu har ansökan till år två av Creative Innovation öppnat.
Ikon: Kalender

Kalender