Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Avfall och återvinning

Här hittar du regler kring avfall och återvinning för dig som är företagare

I en verksamhet uppstår två sorters avfall, hushållsavfall och verksamhetsavfall. Kommunen har monopol på att hämta och ta hand om hushållsavfall. I Borås Stad har det kommunala bolaget Borås Energi och Miljölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster uppdraget att hämta och ta hand om hushållsavfallet. Verksamhetsavfallet kan tas om hand av en annan aktör.

Mer information finns att läsa i Borås Stads föreskrifter om avfallshanteringPDF från 2012.

Till hushållsavfall räknas:

 • Avfall som uppstår i alla former av boende, förutom i vanliga bostäder även vid boende i hamnar, internat, vård, fängelser, militära förläggningar, hotell med mera.
 • Avfall som är ett resultat av att människor använder lokaler eller anläggningar på ett sätt som ger upphov till avfall som liknar det avfall som uppstår vid användning av mark eller byggnad för bostadsändamål.
 • Avfall som uppkommer i restauranger, caféer och liknande är hushållsavfall, eftersom det har ett samband med att människor vistas i en lokal för att äta och dricka.
 • Spillfett och fettavskiljarslam.
 • Kasserade livsmedel med eller utan förpackning från livsmedelsbutiker och liknande.

Länkar

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Avfall och återvinning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En kvinna står på en äng.

  Publicerad den

  Nominera Årets landsbyggare

  Nu är det hög tid att nominera till Årets landsbyggare 2021 i Sjuhärad. I år delas priset ut i fyra kategorier: Entreprenör, Entreprenöriell förening, Attityd samt Ung landsbyggare.
 • Vy över Borås.

  Publicerad den

  Förlängt stöd till näringslivet

  På gårdagens sammanträde klubbade Kommunfullmäktige igenom förlängning av flera åtgärder för att försöka underlätta för näringslivet som fortfarande har en svår tid under pågående pandemi. De nya besl...
Ikon: Kalender

Kalender