Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Friluftsliv och natur

I Borås är det nära till naturen, både till parker, sjöar och stora skogar. Borås bjuder på en mängd olika friluftsmöjligheter, både precis runt knuten och lite längre bort.

Oavsett om du vill vandra, åka skidor, fiska eller kanske bara sitta på en stubbe intill en porlande bäck så hoppas vi att det finns något för dig här.

I boken Borås friluftguide, med tillhörande karta, får du information om 43 större och 33 mindre friluftsområden. Här finns mängder med uppgifter för dig som söker aktiviteter. Du hittar information om var du kan vandra, jogga, cykla och åka skidor. Det finns också information för dig som vill fotografera vacker natur och kultur eller kanske bara vill sätta dig ner på en stubbe för en stunds avkoppling.

Boken är gratis och finns att hämta bland annat på Kulturhuset och Kypegårdens friluftsgård och Fritids- samt Folkhälsoförvaltningens kontor (Sturegatan 38).

Allemansrätt och allemansvett i Borås

Just nu är det många som vill besöka naturen i Borås. Läs mer om vad som gäller för dig som besökare, både i skogar och vid sjöar.

Upplåtelse av kommunens naturreservat och skogsmark

Vill du nyttja kommunens naturreservat eller skogsmark för tillfälliga aktiviteter?
Ansök via e-tjänsten.

Friluftskartan

Kartan friluftsmöjligheter i Borås. Du kan klicka i och ur de olika lagren på kartan om du till exempel bara vill se badplatser eller fiskesjöar.

Senast ändrad: 2020-07-17 12.26

Ändrad av:

Dela sidan: Friluftsliv och natur

g q n C