Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Information om skolbio

INFORMATION OM SKOLBIO OCH CORONA

Uppdatering 2020-11-23: Länsstyrelsen i Västra Götaland har beslutat att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 8 (åtta) deltagare, vilket träder i kraft den 24 november och gäller tills vidare. Detta innebär att höstens skolbiosäsong ställs in från den 24/11.

Tidigare uppdateringar:

2020-10-29: Länsstyrelsen aviserar att den nationella höjningen för sittande publik på upp till 300 personer med särskilda riktlinjer som träder i kraft den 1 november ej gäller för Västra Götaland i nuläget på grund av den ökade smittspridningssituationen. Däremot har vi tills vidare öppet som planerat. Det innebär också att du som bokat visningar måste avboka om du inte avser komma med din klass.

Uppdatering 2020-09-01: Grundskoleförvaltningens beslut om att inte göra skolbesök i offentliga miljöer ligger kvar tills vidare, enligt beslut i augusti. Detta kan komma att revideras. Samtidigt har gymnasieskolorna återupptagit undervisning i skolan, och förskolor samt privata skolor omfattas inte formellt av beslutet. Vi har därför valt att presentera ett skolbioprogram för hösten. I nuläget kan vi dock enbart ta emot bokningar för maximalt 50 platser enligt rådande restriktioner.

Observera även att visningar kan komma att ställas in med kort varsel på grund av omständigheterna. Vi meddelar dig då detta så fort vi kan. Om du bokar så var extra noga med att lämna kontaktuppgifter där vi kan nå dig om så sker.

Om skolbio

Målet med skolbion på Röda Kvarn är att alla elever ska ges möjlighet att se kvalitetsfilm på en riktig biograf under skoltid. Skolbion kan både berika och underlätta undervisningen i skolan. Att se film tillsammans är ett oslagbart sätt att levandegöra teman och problemställningar på ett sätt som eleverna själva förstår och kan ta till sig.

Visningstider

Skolbiofilmerna visas måndag till onsdag klockan 9.30 och 12.00 samt torsdag klockan 09.30, om inget annat anges.

Insläpp

Sker cirka 10 minuter före föreställningens start. Observera att dörrarna till foajén kan hållas låsta fram tills dess att insläppet börjar.

Priser

10 kronor för förskolan/grundskolan och 20 kronor för gymnasiet per person, elever såväl som lärare. Avgifterna internfaktureras.

Bokning av skolbiofilmer

Du bokar plats för dig och dina elever genom att kontakta oss senast två vardagar innan aktuell föreställning. Filmerna bokas direkt via hemsidan, mail eller telefon 033-35 35 05. Vid telefonbokning får du bekräftelse direkt. Vid bokning via mail eller hemsida får du bekräftelse via mail eller post/internpost på om du och dina elever fått plats. OBS! Ta med bekräftelsen till föreställningen.

  • Boka via hemsida: Gå till denna sida och fyll i webbformuläret
  • Boka via mail: Fyll i bokningsblankettenWord och maila till skolbio@boras.se
  • Boka via telefon: Du kan också ringa på 033-35 35 05. Bokning sker via Kulturhusets reception, vardagar från klockan 11.00. Använd då bokningsblankettenWord som underlag för de uppgifter vi behöver.

Om bokningen: Avgifterna internfaktureras. Därför behöver vi ansvarskod, YY kod, skola, kontaktperson/ansvarig lärare samt antal elever och lärare som ska se filmen (saknar du ansvarskod eller YY kod så fråga din rektor eller ekonom). Vid bokning får du bekräftelse (ta med denna till visningen). Observera! Återbud skall lämnas senast två vardagar före bokad filmföreställning, i annat fall debiteras skolan för bokningen. Observera även att vid visningar med färre än 15 bokade personer kan visningen komma att ställas in/flyttas. Vi meddelar dig då detta i så god tid som möjligt.

Kontakt

Bokningsfrågor: Kulturhusets reception, 033-35 35 05
Biografmaskinist: Henrik Holmgren, 076-888 70 42
Verksamhetsansvarig: Mats T Olsson, 076-888 57 05

Salongen

Röda Kvarn rymmer 252 platser + fyra platser för rullstolar. När du bokar en skolbiovisning är det därför viktigt att du anger om någon av dina besökare är rullstolsburen. Vid visningar med färre än 15 bokade personer ställs visningen in. Salongen är utrustad med hörslinga och handikapptoalett. På grund av platsbrist ber vi er att inte ta med några barnvagnar till skolbiovisningarna. För att säkerställa fria utrymningsvägar kan ni i annat fall bli anmodade att parkera dessa utanför biografen.

Trivselregler, för allas trevnad

  • Skolbio är lektionstid och samma regler gäller på Röda Kvarn som i klassrummet.
  • Varje lärare ansvarar för sina elever och att hänsyn visas för andra besökande klasser.
  • Mobiltelefoner skall vara avstängda.
  • Det är helt okej att reagera på filmen! Men gör det med hänsyn och respekt för dina medbesökare i salongen.

Filmhandledningar

Bland annat Svenska Filminstitutet publicerar mycket bra och användbart material för många av skolbiofilmerna vi visar. De finns som klickbar länk under respektive film på sidan med aktuella filmer»

Frågor och synpunkter

Du är alltid välkommen att höra av Dig med förslag på filmer och teman eller med synpunkter på skolbion. Vill du ingå i referensgruppen för Skolbiofrågor? Kontakta veksamhetsansvarig Mats T Olsson på mats.olsson@boras.se.

"Klassens filmval"

Vill din klass välja en film till nästa termin? Hör av er till skolbio@boras.se.

Senast ändrad: 2020-11-24 09.10

Ändrad av:

Dela sidan: Information om skolbio

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol