Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Om Yancheng

Välkommen till Yanchengs ekonomiska och teknologiska utvecklingszon.

长三角经济圈投资热土
En destination för investeringar i området runt Yangtze floden.

国家战略 江苏沿海开发核心区
Nationell strategi – kärnområden i Jiangsu kustutvecklingsregion.

För fullständig information se dokumentet:

The Investment Guide of Yancheng Economic & Technological Development Zone Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Salt Yancheng

Yancheng, en stad som uppkallats efter sina saltresurser, står inför Gula havet i öst och ligger mitt i kustområdena i Jiangsu. Yancheng har en lång historia på 2100 år och atmosfären av havsaltkultur kan kännas i alla aspekter av denna stad.

Yancheng har det största ekologiska våtmarken på över 450 000 hektar på västra kusten av Stilla havet och på kanten av den asiatiska kontinenten. Våtmarken står för 70% av det i Jiangsu-provinsen och 15% av det i Kina. Dessutom expanderar den fortfarande med cirka 1500 hektar varje år på grund av igenslamning.

Yancheng

South New Town (det nya distriktet i Yancheng)

Beläget i sydöstra Yancheng etablerades Yancheng Economic & Technological Development Zone i juli 1992 och blev en provinsiell utvecklingszon 1993. I december 2010 godkändes det av statsrådet som en nationell utvecklingszon. Med en total yta på 200 kvadratkilometer som täcker en stad och ett grannskap har zonen en bostadsbefolkning på 200 000. Dafeng Port täcker också ett område på 50 kvadratkilometer. Den omfattande förbundna zonen i denna utvecklingszon är den första i området norr om Yangtze-floden och den femte i Jiangsu. Yancheng Economic & Technological Development Zone är också den demokratiska basen för auto delar i Kina, den nationella utvecklingsbasen för Internet of Things branschen, den enda Korea Industrial Park i Jiangsu-provinsen, den nya plattformen för kustområden i Taiwan finansierade företag, den nya energin automatisk tillverkningsbas och Jiangsu Eco-Industry Park. Det finns mer än 1 500 företag i zonen, bland annat mer än 180 investeras av utländska företag från över 20 länder och regioner, som Japan, Korea, Hongkong, Taiwan, Europa och Amerika. Det finns också över 10 företag i Fortunes Top 500 i zonen.

National Milu Deer naturreservat. Det är det första och största vilda miluhjortens naturreservat i världen. Fram till 2015 har det varit 2800 miluhjortar i reservatet och 196 vilda bland dem. 

National Rare Birds naturreservat (Red-crowned Crane) Rödkronade tranor dansar på det stora våtmarken.

Reed Maze I Yancheng Dazonghu är en stor turistattraktion.

Yancheng har det största kustnära våtmarkerna med det bästa ekologiska tillståndet i Asien, ett nationellt naturreservat av vild älg och ett nationellt naturreservat med rödkronad trana. Kustlinjens totala längd är 582 kilometer, den totala arealen av kustområdena når 5 533 kvadratkilometer och marken ökar fortfarande med en hastighet av 20 000 mu (1 mu = 666,67 m2) per år. Det är inte bara den största markresursen med den största potentialen i Jiangsu-provinsen, utan också den enda regionen i Kina vars område ökar i storlek år efter år.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Om Yancheng

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender