Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Mötesplatser

Borås Stads öppna mötesplatser för seniorer håller stängt från och med tisdagen den 17 mars för minska att risken för att sprida coronavirus.

Vård- och äldrenämnden beslutade den 16 juni att mötesplatserna är stängda till den 31 augusti. Vad som händer därefter meddelas i slutet av augusti.

Besked ges på boras.se, på mötesplatsernas Facebook-sida och på anslag på dörren när de öppnar igen.

De föreningar som driver olika mötesplatser (Café 9:an, Guldkanten, Hultasjön, Spinnrocken och Stationen) bestämmer själva hur de gör med sina mötesplatser.

Borås Stad har en stödlinje som riktar sig till personer som är över 70 år och/eller tillhör någon av riskgrupperna för coronaviruset.

Våra mötesplatser

Det finns flera mötesplatser för seniorer runt om i Borås och Träffpunkt Simonsland som ligger centralt är öppen för alla.

Den sociala hälsan är viktig för vårt välmående. På mötesplatser för seniorer kan du få social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis nya vänner.

På mötesplatserna strävar vi efter att stimulera och aktivera dig som besökare och därmed bidra till att höja livskvaliteten och välbefinnandet. Mötesplatserna ger dig möjlighet att träffa andra människor och därigenom bryta isolering och bygga sociala nätverk. Verksamheterna utformars tillsammans med besökarna. Du kan till exempel delta i må-bra aktiviteter som gymnastik, promenader och yoga. Det anordnas också teknikcaféer, föreläsningar, musikunderhållning, fester, resor, filmvisning, bokträffar och mycket annat.
Läs mer om Öppna mötesplatser för seniorer.PDF

DL

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook

Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

Senast ändrad: 2020-07-08 13.58

Ändrad av:

Dela sidan: Mötesplatser

g q n C