Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Demens

Demens är ett samlingsnamn för ett antal sjukdomar som drabbar hjärnans funktion. Vanliga kännetecken är att den drabbade får sämre minne och successivt allt svårare att klara av vardagliga sysslor.

Om du anar att du eller någon nära dig kan vara drabbad av demens ska du i första hand kontakta din vårdcentral, som kan göra en demensutredning.

Borås Stad erbjuder många olika former av stöd för de som har en demenssjukdom och deras anhöriga. För vissa insatser behövs individuell behovsprövning medan andra är öppna.

 • Demensteamet
  har stor kunskap inom demensområdet och kan hjälpa dig tillrätta.
 • Klubb Viskan
  är en dagverksamhet för dig under 65 år med en demensdiagnos. Du måste ansöka om insatsen och vi gör en individuell behovsprövning.
 • Dagverksamhet för dig är 65 år eller äldre
  riktar sig till personer med demenssjukdom eller minnesproblematik som bor kvar i det egna hemmet. Du måste ansöka om insatsen och vi gör en individuell behovsprövning.
 • Fler typer av stöd
  vid demenssjukdom.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Demens

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender