Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Stallyckan i Mark - Kusehuset

Stallyckan är en hästgård och en daglig verksamhet för dig som är intresserad av djur och natur. Det är en arbetsinriktad daglig verksamhet. Den passar dig som behöver stöd och service i vardagen. Här får du hjälp att skapa tydlighet och struktur i livet och att träna upp din självständighet och dina förmågor.

Besöksadress: Högshult Stallyckan, 511 74 Skephult

Uppgifter

Exempel på uppgifter utomhus:

 • ta hand om stallet och hästarna
 • ta hand om och träna med hundarna
 • sköta om kaninerna
 • mata getterna
 • sköta om gården

Exempel på uppgifter inomhus:

 • städa
 • spela spel
 • rita och pyssla
 • snickra
 • uppdatera hemsida, webbshop och blogg
 • enklare bakning

Hur dagarna ser ut beror på hur du vill ha det. Vi brukar samlas varje morgon och fika och prata om hur dagen ska se ut.

Varje sommar har vi en fest och varje vinter har vi julmys. Du som är på Stallyckan får vara med och komma med idéer om vad vi kan ha för projekt.

Inflytande

När du har varit på Stallyckan i en månad bokar vi in ett möte och gör en genomförandeplan. Tillsammans pratar vi om vad du vill göra när du är hos oss. Detta gör vi sedan en gång om året för att se så att du får det stöd du behöver.

På Stallyckan får du en stödperson som du när som helst kan prata med, och som du ibland har möten med. Stödpersonen hjälper dig att se till så att du får göra sådant som du tycker om att göra på gården. Även de andra i personalen finns där för att stödja dig.

Ibland har vi särskilda arbetsträffar där alla som jobbar i dagliga verksamheten får komma med idéer och förslag.

Lokaler och miljö

Stallyckan ligger ute på landet i Marks kommun. För att komma till oss kan man åka bil, det tar ungefär 30 minuter att åka från Borås. Färdtjänst tar dig ända fram till gården och eftersom färdtjänst ibland hämtar och lämnar flera personer kan resan ta längre tid.

På gården går det bra att ha rullstol. Här finns en stor ridbana, stall, lokal med kök, allrum, dusch och toalett, ett litet tryckeri och verkstad. Det finns också en nybyggd stuga med skåp att förvara väska och värdesaker i. Runt gården finns bara skog. Det är 1,5 mil till närmsta affär.

Mat och måltider

Alla som kommer till Stallyckan har med sig egen matlåda att äta till lunch. Vi har mikrovågsugnar, ugn och spis att värma mat på. Vi äter gemensamt.

Vi fikar på morgonen och efter lunch. Det finns kaffe, te, saft, mjölk, frukt och smörgås.
Varje fredag bakar vi något gott tillsammans och äter till fredagsfika. Dryck, frukt och enklare fika är kostnadsfritt hos oss.

Personalens kompetens

Personalen på Stallyckan har olika kompetenser. Här jobbar socionom, stödpedagog och undersköterska. Personalen har stor erfarenhet.

Kommunikation och språk

Några i personalen kan kommunicera med teckenstöd. Personalen använder bildstöd.

Arbetstider

Hel- eller deltid

Organisationsform

Privat

E brun häst med svartvit man står i en hage.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Stallyckan i Mark - Kusehuset

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender