Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Hjälp i hemmet

För de flesta är det en trygghet i att kunna bo kvar hemma. Men du kanske har behov av hjälp för att kunna klara av detta. Det finns olika sorters stöd och hjälp att få i hemmet, både för dig som har en funktionsnedsättning och för dina anhöriga.

Hemtjänst, matdistribution och trygghetslarm

Det finns till exempel hjälp med städning, tvätt, matinköp eller personlig omvårdnad i form utav hemtjänst. Om du har svårt att laga din mat själv finns det möjlighet att få mat levererad hem eller hjälp att komma till någon av kommunens restauranger. Du kan även få ett trygghetslarm installerat för att kunna kalla på hjälp vid akuta situationer.

Boendestöd

Boendestöd är en annan insats som man kan ansöka om. Det innebär att du till exempel får hjälp med att få struktur på din vardag, kontakta olika myndigheter eller hjälp med vardagssysslor. Målet med stödet är att du på sikt kunna klara din vardag själv.

Avlösarservice i hemmet

Avlösarservice i hemmet innebär att du som anhörig till ett barn eller ungdom med en funktionsnedsättning, tillfälligt blir avlöst i omvårdnadsarbetet. Personen som är avlösare kommer till ditt hem, vilket ger möjlighet till fritid, egna aktiviteter och återhämtning.

Har jag rätt till stöd?

Den hjälp du kan få beror på din situation och bedöms individuellt. Klicka dig vidare till sidan ansöka om stöd, för mer information om hur du går tillväga.

Senast ändrad: 2020-04-09 11.30

Ändrad av:

Dela sidan: Hjälp i hemmet

g q n C