Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Aktivitetshuset Kamgarn - Skaparverkstan

Skaparverkstan är en daglig verksamhet för dig som är intresserad av att skapa, handarbeta och pyssla. Det är en arbetsinriktad daglig verksamhet som passar dig som trivs med att vistas i en trygg, social och hemmalik miljö. På Skaparverkstan anpassas verksamheten och uppgifterna efter vad du vill och kan, men tillsammans utmanar vi oss själva. På Skaparverkstan tillverkar vi det mesta av det som säljs i Kamgarns butik "Flitiga händer" och på vår julbasar.

Om du har daglig verksamhet på Aktivitetshuset Kamgarn har du möjlighet att vara med på Kamgarns övriga aktiviteter också. Du kan också boka något av våra sinnesrum för avkoppling eller aktivitet.

Uppgifter

Exempel på uppgifter:

 • Sticka, virka och väva
 • Måla, pyssla och rita
 • Städa och sköta kökssysslor
 • Trädgårdsodling
 • Sköta om butiken Flitiga Händer.

Inflytande

Tillsammans med dig gör vi en genomförandeplan som vi följer upp. I den skriver vi vilka mål du har med den dagliga verksamheten, vilka uppgifter du vill ha och vilket stöd du behöver. Om du vill har vi uppföljningssamtal varje år.

En gång i månaden kan du vara med på ett gemensamt möte med alla deltagare från Aktivitetshuset Kamgarns andra dagliga verksamheter. Där kan du påverka vilka frågor det ska pratas om, vad som kan bli bättre eller ta upp frågor du undrar över.

Kommunikation och språk

Vi använder bildstöd och andra alternativa kommunikationssätt när det behövs.

Lokaler och miljö

Skaparverkstan ligger på andra våningen i Aktivitetshuset Kamgarns lokaler, i stadsdelen Göta. Det finns hiss så du behöver inte kunna gå i trappor. Det är nära till både skog och centrum. Det är cirka 10 minuters gångavstånd till närmsta busshållplats.

Mat och måltider

På Skaparverkstan kan du ta med dig egen matlåda eller mellanmål och värma i mikrovågsugn.
Eller så kan du beställa lunch. Det går att beställa specialkost.
Vi äter och fikar tillsammans på Skaparverkstan.

Personalens kompetens

Handledarna har utbildning som passar för arbetsuppgifterna.

Arbetstider

Hel- eller deltid.

Organisationsform

Privat.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Aktivitetshuset Kamgarn - Skaparverkstan

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender