Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Öppna förskolan Kristineberg

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan är en del av Mötesplats Kristineberg och ligger i samma lokal som fritidsgård, seniorverksamhet och bibliotek.

Mötesplats Kristineberg

Öppna förskolan erbjuder verksamhet digitalt och utomhus

För att erbjuda en mötesplats för småbarnsfamiljer under denna period och samtidigt minimera risken för smittspridning har vi anpassat vår verksamhet. All verksamhet bedrivs utomhus eller som digital. För den verksamheten som bedrivs utomhus har vi begränsat antal besökare. Kristineberg tar emot 15 vuxna besökare med barn.

Det är allas ansvar att hindra spridningen av covid-19. Därför vill vi att du följer Folkhälsomyndighetens råd när du besöker vår uteverksamhet:

  • Stanna hemma om du är sjuk. Besök inte vår uteverksamhet om du eller ditt barn uppvisar symtom som exempelvis snuva, hosta eller feber. Det gäller även vid lindriga symtom.
  • Tänk på att hålla god hygien. Tvätta dina och ditt barns händer med tvål noga och ofta.
  • Håll avstånd till andra besökare.
  • Tänk också på att ta dig till vår verksamhet genom att resa på ett sätt som minimerar risken för smitta.

Öppettider för utomhusverksamheten

Måndag 9.00-12.00
Tisdag 9.00-12.00 och 13.00-16.00
Onsdag stängt
Torsdag 9.00-12.00
Fredag 9.00-12.00

Stängt: 5 juli-6 augusti

Håll utkik på våra sociala medier för mer information och eventuella förändringar.

Instagram: oppnaforskolan_kristineberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frallor, klämmisar och barnmatsburkar.

Det här erbjuder vi

Sångstund

Varje dag klockan 11.40. Sagostund fredagar kl. 10.00.

Babyöppet

Babyöppet är en träffpunkt för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger och ramsor.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas digitalt fem onsdagar . Kurser startar regelbundet under terminen.
Anmäl dig på telefon 073-432 79 89 eller via mejl till elisabeth.lundstrom@boras.se.

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 7 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna. Kursen är digital.

Information om ABC föräldrakurs

Kalender

Just nu finns inga aktiviteter för Öppna förskolan på Kristineberg inlagda i kalendern.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Kristineberg

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol