Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna förskolan Kristineberg

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan är en del av Mötesplats Kristineberg och ligger i samma lokal som biblioteket.

Mötesplats Kristineberg

Hus och person

Öppettider och besöksadress

  • Måndag: klockan 9.00-12.00 och 13.00-16.00
  • Tisdag: klockan 9.00-12.00 (babyöppet) och 13.00-16.00
  • Onsdag: klockan 9.00-12.00 och 13.00-16.00 (SFI em)
  • Torsdag: klockan 9.00-12.00

Stängt: 24-25 april

Håll utkik på våra sociala medier för mer information och eventuella förändringar. Instagram: oppnaforskolan_kristineberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besöksadress

Kristinegränd 3, Borås

Ikon: Kalender

Kalender

Aktiviteter på våra familjecentraler och öppna förskolor.

Det finns inga aktiviteter att visa

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frallor (fm), knäcke, frukt, klämmisar och barnmatsburkar.

Det här erbjuder vi

Sångstund

Måndag 11.40 och 15.40. Tisdag klockan 10.30 och 15.40. Onsdag, torsdag 11.40.

Sagostund

Sagostund måndagar kl. 10.00.

Språk ger resursstarka föräldrar - SFI på öppna förskolan

Är du föräldraledig och behöver träna och utveckla ditt svenska språk. Hos oss kan du träna svenska på olika sätt genom att prata mycket, lyssna, skriva och läsa. Prata om hur det är att vara förälder tillsammans med andra och få utveckla ditt föräldraskap.

Mer information om språk ger resursstarka föräldrar

HLR

Under utbildningen lär du dig barn-HLR 0-18 år, att använda en hjärtstartare och åtgärder vid luftvägsstopp. Utbildningen tar ca. 2 tim. Anmäl dig på telefon 073-432 79 89.

Babyöppet

Babyöppet är en träffpunkt för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger och ramsor. Här sjunger vi kl. 10.30. OBS! Inget babyöppet på loven.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje . Vi träffas vid fem tillfällen på onsdagar kl. 9.30.
Anmäl dig på telefon 073-432 79 89 eller via mejl till elisabeth.lundstrom@boras.se.

ABC föräldrakurs på lätt svenska

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 7 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna. Kostnadsfritt.

ABC föräldrakurs

Babyrytmik med boktugg

En härlig stund där vi tillsammans med dig och din baby, 5 månader upp till 1 år, läser, sjunger, dansar, rimmar och ramsar. Vi träffas på torsdagar 9.15-10.00.

Anmäl dig på telefon 073-432 79 89 eller via mejl till kristina.tegelman@edu.boras.s

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Kristineberg

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender