Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Öppna förskolan Centrum

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Centrum är en del av Familjecentralen centrum.

Besök inte våra öppna förskolor om du eller ditt barn har förkylningssymtom

Friska barn och vuxna är välkomna! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill inte att ni besöker verksamheten om du eller ditt barn har förkylningssymtom, det gäller även om symtomen är milda. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.

Symtom på luftvägsinfektion är snuva, feber, hosta, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk. Barn och vuxna som är sjuka ska inte besöka verksamheten så länge de har symtom samt vänta två dagar till efter tillfrisknande.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats

Avvikande öppettider:

17 augusti, 7 september på fm, 28 och 29 september är öppna förskolan stängd för planering och utbildning.

Vi stänger för sommaren 3 juli och öppnar åter 6 augusti

Öppettider från vecka 24

Vi erbjuder uteverksamhet varje dag med sångstund

Måndag: kl. 9.30-11.30 babyöppet i stadsparken. Klockan 10:00 sång och ramsstund och därefter promenad för de som vill kl. 13.00-15.00 Annelundsparken (vid lekplatsen)

Tisdag: kl. 9.30-11.30 Lekplatsen på liljeberget, lijebergsgatan 31

Onsdag: kl. 13.00-15.00 Byttorps IP (med Tittut!)

Torsdag: kl. 9.30-11.30 Kransmossen (med Tittut!) 13-15 Almenäs (med Tittut!)

Fredag: kl. 9.30-12.30 Stadsparken (med Tittut!)

Mer information om detta hittar du på våra sociala medier:

På instagram familjecentralen_centrum och på facebook Familjecentralen Centrum

Tips! Så här pratar du med barn om coronavirusetlänk till annan webbplats

Våra ordinarie öppettider hittar du längst ner på sidan.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, frallor och barnmat till självkostnadspris. Gäller ej vår uteverksamhet, ta med eget fika.

Det här erbjuder vi

Nyhet!

 

I höst erbjuder vi åter igen vår föräldraförberedande träff "Bäbis på G". Våra erfarna BHV-sköterskor och barnmorska kommer att prata om omställningen att bli förälder, första tiden hemma, amning/plaskmatning mm. Mer information och möjlighet till anmälan kommer i augusti.

Babyöppet

På måndagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Vi erbjuder också att gå gemensam barnvagnpromenad klockan 9:00 när vi öppnar, vi är tillbaka på öppna förskolan så att vi kan vara med på sångstund.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och din baby en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje.

Anmäl dig på öppna förskolan eller på BVC

ABC föräldrakurs

Abc- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Anmäl dig på öppna förskolan.

Kalender

  • t 2020-05-15 11.00 Familjecentralen Centrum, Stadsparken

    ABC- Våra barn är det viktigaste vi har
    ABC är fyra gruppträffar med fokus på att utveckla föräldraskap. Susanne finns på plats i Stadsparken och berättar om ABC. Bakgrund, syfte, innehållet och hur du kan anmäla dig till en grupp.Hur vill ...

L

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram

instagram.com/familjecentralen_centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-07-01 15.07

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Centrum

g q n C

p

Kontakt