Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Öppna förskolan Centrum

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Centrum är en del av Familjecentralen Centrum.

Familjecentralen Centrum.

Förändringar med anledning av corona

Verksamheten har anpassats för att minska risken för smittspridning, därför kommer den öppna verksamheten bara ta emot ett begränsat antal besökare inomhus. Hur många besökare som kan tas emot varierar beroende på lokalstorlek och andra förutsättningar. Våra caféer erbjuder enbart kaffe, te, klämmisar och barnmatsburkar, men du som besöker oss får gärna ta med egen mat. Även fortsättningsvis under hösten erbjuder vi till viss del uteverksamhet på våra öppna förskolor.

Vid våra evenemang kommer det finnas möjlighet att förboka plats, drop-in kommer att finnas i mån av plats.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, friska barn och vuxna är välkomna!

Avvikande öppettider:

28 och 29 september är öppna förskolan stängd för planering och utbildning.

Öppettider i september

Måndag: 9-12 babyöppet (0-1 år), 13-16 (0-dess barnet börjar förskoleklass)
Tisdag: 9-12 (0-dess barnet börjar förskoleklass) 13:30-15:30 uteverksamhet på Kransmossen
Onsdag: 13-16 (0-dess barnet börjar förskoleklass)
Torsdag: kl. 9.30-11.30 Uteverksamhet på Kype
Fredag: kl. 9-12 (0-dess barnet börjar förskoleklass)

Mer information om detta hittar du på våra sociala medier:
Instagram: familjecentralen_centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Familjecentralen Centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips! Så här pratar du med barn om coronavirusetlänk till annan webbplats

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Nyhet!

I höst erbjuder vi åter igen vår föräldraförberedande träff "Bäbis på G". Våra erfarna BHV-sköterskor och barnmorska kommer att prata om omställningen att bli förälder, första tiden hemma, amning/plaskmatning mm. Mer information och möjlighet till anmälan kommer i augusti.

Babyöppet

På måndagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Vi erbjuder också att gå gemensam barnvagnpromenad klockan 9:00 när vi öppnar, vi är tillbaka på öppna förskolan så att vi kan vara med på sångstund.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och din baby en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Anmäl dig på öppna förskolan eller på BVC

ABC föräldrakurs

Abc- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Anmäl dig på öppna förskolan.

Kalender

 • t Familjecentralen Centrum, Stora Kyrkogatan 4

  NTF informerar om säkerhet i trafiken
  NTF kommer och informerar om barnsäkerhet och hur man åker säkert i trafiken.Föranmälan till Familjecentralen Centrums Öppna förskola 0734-328595, Drop in i mån av plats


 • t Familjecentralen Centrum, Stora Kyrkogatan 4

  Barns språkutveckling
  Förskoleförvaltningens specialpedagog Sara Carlsson kommer och pratar om hur barn lär sig språk. Vad kan och förstår barn i olika åldrar?
  Föranmälan till Familjecentralen Centrums Öppna förskola 0734-3...


L

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier

Instagram: instagram.com/familjecentralen_centrum länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch Facebook: Familjecentralen Centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta hit

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-10 10.45

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Centrum

g q n C