Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Öppna förskolan Centrum

Torsdag den 20 februari, klockan 9, öppnar vi vår nyaste öppna förskola i centrala Borås. Öppna förskolan Centrum ligger placerad på Stora Kyrkogatan 4.

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Centrum är en del av Familjecentralen centrum.

Öppettider: Stängt from 13 mars och tillsvidare

https://www.krisinformation.se/artiklar/sa-pratar-du-med-barn-om-coronavirusetlänk till annan webbplats

Vi har stängt 20 mars ,1 juni, 15 och 16 juni

Våra ordinarie öppettider hittar du längst ner på sidan.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, frallor och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

På måndagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga. Vi erbjuder också att gå gemensam barnvagnpromenad klockan 9:00 när vi öppnar, vi är tillbaka på öppna förskolan så att vi kan vara med på sångstund.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och din baby en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje.

Anmäl dig på öppna förskolan.

ABC föräldrakurs

Abc- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Anmäl dig på öppna förskolan.

Kalender

 • t 2020-04-16 10.00 Familjecentralen Centrum, Stora Kyrkogatan 4

  Barn och infektioner
  Miniföreläsning med vår läkare på Herkules vårdcentral Isabelle Borssén som kommer prata om småbarn och infektioner och när du behöver söka vårdFöreläsningen är avgiftsfri och du behöver inte anmäla d...

 • t 2020-04-22 14.30 Familjecentralen Centrum, Stora Kyrkogatan 4

  Läs för ditt barn


  Du kan förändra ditt barns liv
  Att läsa högt är något av det viktigaste du kan göra för att stötta ditt barns språkutveckling. Tänk vilken påverkan du har som viktig vuxen i ett barns liv. Du kommer at...

L

Sociala medier

Följ oss gärna på Instagram

instagram.com/familjecentralen_centrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-03-13 11.15

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Centrum

g q n C

p

Kontakt