Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna förskolan Centrum

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är avgiftsfri. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Centrum är en del av Familjecentralen Centrum.

Familjecentralen Centrum

Hus och person

Öppettider och besöksadress

Måndag

 • Klockan 9.00-11.00 Hissa språket, vår språkverksamhet för dig som har barn med sen språkutveckling, du bokar en plats i grupp.
 • Klockan13.00-16.00 öppen förskola (0-förskoleklasstart).
 • Klockan14.00-16.00 Hissa språket drop-in på öppna förskolan.

Tisdag

 • Klockan 09.00 digital aktivitet live på instagram
 • Klockan 9:00-12 öppen förskola (0-förskoleklasstart)
 • Klockan13.00-16.00 Babyöppet (0-12 månader)

Onsdag

 • Klockan13.00-16.00 öppen förskola (0-förskoleklasstart)

Torsdag

 • Klockan 9.00-12 babyöppet (0-12 månader)

Fredag

 • Klockan 09.00-12.00 öppen förskola (0-förskoleklasstart)

Avvikande öppettider:

Onsdag 17 januari är öppna förskolan stängd.

Håll utkik på våra sociala medier för aktuell information och eventuella förändringar.

Besöksadress

Stora Kyrkogatan 4, Borås

Ikon: Kalender

Kalender

Aktiviteter på våra familjecentraler och öppna förskolor.

 • Barn i trafiken

  Tid:
  Plats: Familjecentralen Centrum, Stora Kyrkogatan 4

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Hissa språket!

Hissa språket! finansieras med stöd från Sociala investeringsmedel Västra Götalandsregionen och är en språkverksamhet som riktar sig till föräldrar som har barn med sen språkutveckling. Du träffar bibliotekarie, specialpedagog, logoped och förskollärare i vår verksamhet. I vår verksamhet kan du få tips på hur du kan språkstimulera ditt barn, lära dig tecken som stöd och att abvända bildstöd, få information om barns språkutveckling, prata med och ställa frågor till personalen och träffa andra föräldrar och barn.

Frågor? ring 0734-32 85 95

Babyöppet

Vi har babyöppet Torsdagar 9-12. Babyöppet är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och din baby en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Anmäl dig på öppna förskolan eller på BVC

Frågor eller anmälan ring 0734-32 85 95

ABC föräldrakurs

Abc- Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Frågor eller anmälan ring 0734-32 85 95

Information om ABC föräldrakurs

Barn-HLR

Under utbildningen lär du dig barn-HLR 0-18 år, att använda en hjärtstartare effektivt och åtgärder vid luftvägsstopp. Utbildningen består fråmst av praktisk träning. Utbildningen tar 1,5 timme.

Frågor eller anmälan ring 0734-32 85 95

Språk ger resursstarka föräldrar - SFI på öppna förskolorna

Är du föräldraledig och behöver träna och utveckla ditt svenska språk. Hos oss kan du träna svenska på olika sätt genom att prata mycket, lyssna, skriva och läsa. Prata om hur det är att vara förälder tillsammans med andra och få utveckla ditt föräldraskap.

Mer information om språk ger resursstarka föräldrar

Ökat deltagande i förskola

Börjar det bli dags för ditt barn att börja förskola? Hos oss på familjecentralerna finns en förskollärare på plats ett pass i verksamheten varjevecka för att ge tips och råd och svara på dina frågor om svensk förskola, förskoleplacering och introduktion. Du har även möjlighet att få hjälp att söka förskoleplacering direkt på plats.

När och var?

Torsdag 9-12, Öppna förskolan Centrum familjecentral, Stora kyrkogatan 4

Utöver dessa tillfällen kommer ni även ha möjligheten att träffa samordnare från förskoleförvaltningen på plats för att kunna ställa frågor, få hjälp, stöd, och råd kring förskoleplacering. För aktuella datum se öppna förskolans kalender


Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Centrum

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender