Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Öppna förskolan Boda

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Boda är den del av Familjecentralen Boda.

Familjecentralen Bodalänk till annan webbplats

Öppna förskolan Boda är stängd för besökare – men erbjuder digital verksamhet

I december kom riktlinjer från regeringen som uppmanade kommuner att hålla icke nödvändiga verksamheter såsom badhus, mötesplatser, öppna förskolor och museer stängda. Kommunerna uppmanas fortsatt att genomföra egna restriktioner för att bromsa spridningen av covid-19. Förskolenämnden har därför beslutat att de öppna förskolorna fortsatt ska hålla stängt för besökare. Beslutet gäller tills vidare och kommer att upphävas så fort smittläget förbättras.

För att erbjuda en mötesplats för småbarnsfamiljer under denna period kommer Familjecentralernas öppna förskolor att erbjuda digital öppen förskoleverksamhet.

Håll utkik på våra sociala medier för mer information om utbud och tider.

Instagram: familjecentralen_bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Familjecentralen Bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips! Så här pratar du med barn om coronavirusetlänk till annan webbplats

Avvikande öppettider:

Öppna förskolan Boda är stängd för besökare.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, frallor och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

På tisdagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga.

Babyrytmik

Babyrytmik är en mysig stund där vi tillsammans med dig och din baby 0-1 år läser bok, sjunger, rimmar, ramsar och dansar. Vi träffas fem torsdagar klockan 10:00-10:45, kursen startar regelbundet under terminen.
Anmäl dig på telefon 0734-32 80 51 eller via mejl till maria.orn@edu.boras.se.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas onsdagar mellan kl 10-11.30 och kurser startar regelbundet under terminen. Anmäl ditt intresse till öppna förskolan.

Onsdagssoppa

På onsdagar kan du köpa soppa till självkostnadspris. Sopporna är vegetariska samt fria från laktos och gluten. Soppan serveras från och med kl. 10.30

Unga föräldrar

På måndagar klockan 13.00-16.00 är Öppna förskolan öppen för dig som är ung förälder, upp till 23 år. Här kan du utbyta kunskap och erfarenheter med andra föräldrar.

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Lämna din intresseanmälan

Sagostunder

Vid två tillfällen erbjuds sagostund i vårt eget småbarnsbibliotek:

 • Måndagar klockan 14.00
 • Fredagar klockan 10.15 (för yngre barn)
 • Fredagar klockan 10.30 (från 3 år)

Kalender

 • t Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  Miniföreläsning om kvinnokroppen

  Välkommen på föreläsning med Annika som är barnmorska på Famljecentralen Boda!Hon håller en liten föreläsning på Instagram: familjecentralen_boda om kropp och kvinnohälsa.Kanske har du redan nu funder...

 • t Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  Barn i trafik
  Lena Karlsson från NTF håller en miniföreläsning om trafiksäkerhet och barn i trafik digitalt. Anmäl dig på: familjecentralenboda@boras.se  

Pratbubbla med ett hjärta i, ikon.

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

Instagram: familjecentralen_bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Facebook: facebook.com/familjecentralenbodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Boda

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol