Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Öppna förskolan Boda

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Boda är den del av Familjecentralen Bodalänk till annan webbplats.

Öppettider

Avvikande öppettider:

17 januari

Teater Hela natten på Hässlehusets bibliotek kl 10:00

För de som vill träffas vi kl 9:30 utanför familjecentralen Boda och promenerar tillsammans till Hässlehuset. Klockan 9-11 är öppna förskolan stängd. Efter teatern finns det möjlighet att gå till öppna förskolan, som är öppen mellan 11-12 för att leka, fika och sjunga.

20 mars familjecentralen är stängd

12 och 13 maj är familjecentralen stängd

Våra ordinarie öppettider hittar du längst ner på sidan.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, frallor och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

På tisdagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga.

Babyrytmik

Babyrytmik är en mysig stund där vi tillsammans med dig och din baby 0-1 år läser bok, sjunger, rimmar, ramsar och dansar. Vi träffas fem torsdagar klockan 10:00-10:45, kursen startar regelbundet under terminen.
Anmäl dig på telefon 0734-32 80 51 eller via mejl till maria.orn@edu.boras.se.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas onsdagar mellan kl 10-11.30 och kurser startar regelbundet under terminen. Anmäl ditt intresse till öppna förskolan.

Onsdagssoppa

På onsdagar kan du köpa soppa till självkostnadspris. Sopporna är vegetariska samt fria från laktos och gluten. Soppan serveras från och med kl. 10.30

Unga föräldrar

På måndagar klockan 13.00-16.00 är Öppna förskolan öppen för dig som är ung förälder, upp till 23 år. Här kan du utbyta kunskap och erfarenheter med andra föräldrar.

Sagostunder

Vid två tillfällen erbjuds sagostund i vårt eget småbarnsbibliotek:

 • Måndagar klockan 14.00
 • Fredagar klockan 10.15 (för yngre barn)
 • Fredagar klockan 10.30 (från 3 år)

Kalender

 • t 2020-02-07 10.00 Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  Miniföreläsning Barn och infektioner
  Smittskyddssjuksköterskan Kajsa Lundqvist kommer till oss och ger tips och råd kring hygein under småbarnstiden och hur vi kan undvika smittor. Ingen föranmälan behövs och träffen är kostnadsfri.


 • t 2020-02-21 10.00 Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  Miniföreläsning Barn och gränssättning
  Psykologen från mödra och barnhälsovården kommer och berättar om och svarar på frågor kring barn och gränssättningar. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan behövs.


L

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

facebook.com/familjecentralenbodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta hit

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-01-14 08.09

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Boda

g q n C

p

Kontakt