Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan

Öppna förskolan Boda

Öppen förskola är en mötesplats för barn och föräldrar. Hit är alla föräldrar, och andra vuxna, välkomna med barn som är från 0 år och fram tills de börjar förskoleklass. Här får du som förälder möjlighet att träffa andra vuxna, samtidigt som ditt barn ges möjlighet till lek i en pedagogisk och stimulerande miljö. Du kan också delta i utbudet av aktiviteter och föräldrastödjande föreläsningar.

Öppna förskolan är gratis. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma och gå som du vill under öppettiderna. Du har själv ansvar för barnet när ni är på öppna förskolan.

Öppna förskolan Boda är den del av Familjecentralen Boda.

Familjecentralen Bodalänk till annan webbplats

Förändringar med anledning av corona

Verksamheten har anpassats för att minska risken för smittspridning, därför kommer den öppna verksamheten bara ta emot ett begränsat antal besökare inomhus. Hur många besökare som kan tas emot varierar beroende på lokalstorlek och andra förutsättningar. Våra caféer erbjuder enbart kaffe, te, klämmisar och barnmatsburkar, men du som besöker oss får gärna ta med egen mat. Även fortsättningsvis under hösten erbjuder vi till viss del uteverksamhet på våra öppna förskolor.

Vid våra evenemang kommer det finnas möjlighet att förboka plats, drop-in kommer att finnas i mån av plats.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, friska barn och vuxna är välkomna!

Öppettider

I oktober gäller dessa öppettider:

Måndag: kl. 10.00-12.00 Ute på gården samt 13.00-16.00 Unga föräldrar
Tisdag: kl. 9.00-12.00 (babyöppet 0-1 år), samt kl. 13.00-16.00
Onsdag: kl. 9.00-12.00
Torsdag: kl. 9.00-12.00
Fredag: kl. 9.00-12.00

Mer information om detta hittar du på våra sociala medier:
Instagram: familjecentralen_bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Facebook: Familjecentralen Bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips! Så här pratar du med barn om coronavirusetlänk till annan webbplats

Avvikande öppettider:

Öppna förskolan är stängd dessa datum för planering och utbildning:

7 december.

Måltider

Vi säljer kaffe, te, frukt, frallor och barnmat till självkostnadspris.

Det här erbjuder vi

Babyöppet

På tisdagar klockan 9.00-12.00 har vi babyöppet. Det är en mötesplats för föräldrar och de allra yngsta barnen, 0-1 år. Vi har en sångsamling anpassad för de små, med sånger, ramsor och saga.

Babyrytmik

Babyrytmik är en mysig stund där vi tillsammans med dig och din baby 0-1 år läser bok, sjunger, rimmar, ramsar och dansar. Vi träffas fem torsdagar klockan 10:00-10:45, kursen startar regelbundet under terminen.
Anmäl dig på telefon 0734-32 80 51 eller via mejl till maria.orn@edu.boras.se.

Spädbarnsmassage

Syftet med massagen är att främja kärleksfull beröring. Massagen ger dig och ditt barn en upplevelse av kontakt, kommunikation och glädje. Vi träffas onsdagar mellan kl 10-11.30 och kurser startar regelbundet under terminen. Anmäl ditt intresse till öppna förskolan.

Onsdagssoppa

På onsdagar kan du köpa soppa till självkostnadspris. Sopporna är vegetariska samt fria från laktos och gluten. Soppan serveras från och med kl. 10.30

Unga föräldrar

På måndagar klockan 13.00-16.00 är Öppna förskolan öppen för dig som är ung förälder, upp till 23 år. Här kan du utbyta kunskap och erfarenheter med andra föräldrar.

ABC föräldrakurs

ABC - Alla barn i centrum består av fyra gruppträffar med olika teman. Det övergripande målet med ABC är att bidra till barns positiva utveckling genom att stärka relationen mellan föräldrar och barn. Varje grupp består av ca 10 föräldrar tillsammans med två kursledare. På träffarna tar vi del av varandras erfarenheter och forskning. Materialet är baserat på forskning om föräldraskap som sammanställts av Karolinska Insitutet och Stockholms stad. 5700 föräldrar har intervjuats om vad de önskat veta mer om och få möjlighet att diskutera i frågor om föräldraskap och det har också format innehållet i ABC träffarna.

Anmäl dig på öppna förskolan.

Sagostunder

Vid två tillfällen erbjuds sagostund i vårt eget småbarnsbibliotek:

 • Måndagar klockan 14.00
 • Fredagar klockan 10.15 (för yngre barn)
 • Fredagar klockan 10.30 (från 3 år)

Kalender

 • t Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  Hur barn lär sig språk
  Logoped Anna Lundgren inom central barnhälsovård kommer och pratar om hur barn lär sig språk. Vad kan och förstår barn i olika åldrar? Hur är vi vuxna runt omkring viktiga i språkutvecklingen? Vad vi ...

 • t Familjecentralen Boda, Smörhulegatan 2

  NTF Trafiksäkerhet för våra barn
  Lena Karlsson från NTF kommer och pratar om trafiksäkerhet för våra barn.Föranmälan till Familjecentralen Bodas öppna förskola, telefon: 033-35 83 32. Drop in i mån av plats.Varmt välkomna!

L

Sociala medier

Följ oss gärna på Facebook och Instagram

Instagram: familjecentralen_bodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Facebook: facebook.com/familjecentralenbodalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta hit

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2020-09-29 14.13

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna förskolan Boda

g q n C